26. února 2024 • 10:29

Supertalent Menšík: Jen začátek. Ve stovce o rok dřív, klidná síla i pokora

Autor: Miroslav Mazal, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro premiéru na turnaji ATP Tour zvolil místo, kde zvedli nad hlavu trofeje Djokovič, Federer i Nadal. Český supertalent Jakub Menšík se v Dauhá postaral o senzační jízdu až do finále. V sobotním vyrovnaném boji sice podlehl favoritovi, ale tažením nadchl tenisový svět. Prostějovský rodák se oficiálně stal členem top 100 žebříčku, kde figuruje jako nejmladší ze všech. „Tohle je jen začátek,“ vzkázal hráč s dělovým servisem i fantasticky nastavenou myslí.



Arabskou šňůru zahájil na challengeru v Bahrajnu, pak se díky programu ATP na podporu mladých talentů dostal do hlavní soutěže prestižní akce v Dauhá. Jakub Menšík si tam zcela senzačně prosekal cestu přes čtyři kvalitní soupeře až do bitvy o titul.

„Úžasný a neuvěřitelný týden, dosáhl jsem finále na svém prvním podniku ATP 250,“ jásal. Přehrál Španěla Alejandra Davidoviche Fokinu, otočil i tříapůlhodinovou bitvu se skotským matadorem Andym Murraym. Výsledkovou senzaci způsobil ve čtvrtfinále, když se vypořádal s nejvýše nasazeným Rusem Andrejem Rubljovem, světovou pětkou. V semifinále si poradil s francouzským showmanem Gaëlem Monfilsem. „Když jsem byl malý, byl jsi pro mě jednou z největších inspirací,“ doznal se během dojemného momentu u sítě. Menšík si získal srdce fanoušků nejen úchvatnou hrou, ale i příjemným vystupováním.

Dosud životní finále se pro českého hráče vyvíjelo nadějně. Rusa Karena Chačanova dohnal do tie-breaku, kde se ujal vedení 5:2. Nakonec se boj protáhl a zkušenější ze soupeřů zvítězil 14:12 poté, co Menšík nevyužil čtyři setboly.

V nohách měl zápasy, které v součtu trvaly 8 a půl hodiny, přesto favorita pořádně trápil až do konce – zapsal 16 es a 33 vítězných úderů. „Vím, že je velmi motivovaný, věří si. Na chvíli jsem si myslel, že hraju proti

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud