Jan Jaroch
27. března 2024 • 08:15

Krátké šortky, velká hra. Módní ikona Macháč jede, už dohání snoubenku

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho bekhend po lajně je výstavním úderem, jímž týrá soupeře. V Miami s ním už zlomil borce jako Andrej Rubljov či Andy Murray a těší se z prvního čtvrtfinále na tisícovce. Největší věhlas si při bitvách na Hard Rock Stadium ale Tomáš Macháč vysloužil díky zcela něčemu jinému. Jeho krátké šortky, které si rád vytáhne téměř až k tříslům a nechá vyniknout svým stehenním svalům, jsou předmětem nejvíce debat.



Když se na velikost, tedy spíš krátkost, jeho trenýrek optala po posledním zápase s Matteem Arnaldim přímo na kurtu reportérka Blair Henleyová, ještě si český showman pohrával s davem. „Líbí se vám?“ zeptal se fanoušků a povytáhl si nohavice ještě výš. Odpovědí mu byl sborový jásot především ženské části osazenstva.

Tomáš Macháč v Miami baví i krátkými šortkami
Tomáš Macháč v Miami baví i krátkými šortkami

Macháč má všechny důvody být ve skvělé náladě. V Miami zapsal třiadvacetiletý rodák z Berouna zatím největší výsledek kariéry. Ve 2. kole získal premiérový skalp borce z top 10, když zdolal světovou šestku Andreje Rubljova. V dalším utkání přežil zuřivý odpor Andyho Murrayho, jenž při posledním vystoupení na zamilovaném turnaji dohrával s přetrženými vazy v kotníku. A naposledy potvrdil vzestup proti Italovi Arnaldimu (6:3, 6:3), světovému číslu 38. „Začínám si víc a víc věřit. A tohle je výsledek,“ jásal Macháč, jemuž loni touto dobou patřilo až 143. místo v žebříčku a v Miami zkrachoval ve 2. kole kvalifikace.

Nyní znovu posune životní maximum, v živém rankingu svítí jeho jméno už na 42. příčce ATP Tour, což je jen dvě místa za umístěním jeho stále ještě slavnější přítelkyně Kateřiny Siniakové na okruhu WTA. Ta musela v Miami vzdát ve 2. kole kvůli zranění stehna a odhlásila se i ze čtyřhry. Ač to ještě veřejně neohlásili, hovoří o nich stanice Tennis Channel jako o snoubencích. A Macháč dává kredit i své milé za pokrok, který udělal. „Je tu vždy pro mě, já zase pro ni,“ vyzdvihl, proč se mu daří na spojených mužských a ženských turnajích.

V životním čtvrtfinále čeká borce, kterého i v Miami doprovází trenér Daniel Vacek v Česku obviněný z účasti na dotačních podvodech v rámci tenisového svazu, velká výzva. Mezi osmičkou nejlepších narazí na Jannika Sinnera, nejlepšího tenistu posledních měsíců. Budou krátké šortky a velká hra znovu fungovat?

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud