25. března 2024 • 11:50

Jednička smekla před Noskovou: Připadám si proti ní jak outsider

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři měsíce nové sezony, tři zápasy se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. A to na třech dosud největších turnajích roku – Australian Open, Indian Wells a nyní v Miami. Devatenáctiletá Linda Nosková by jistě přivítala příznivější losy, i tak se tuží v bojích s nejlepší tenistkou současnosti. A přestože na Hard Rock Stadium na Floridě nemohla slavit tak jako v lednu v Melbourne, znovu si udělala jméno. Při porážce 7:6 (7), 4:6, 4:6 přinutila Polku jít až na krev.



„Je tak talentovaná… Tím, jak pálí do míčů, se v zápasech s ní cítím jako outsider. Naštěstí mám víc zkušeností, čímž se utkání vyrovnává. Jsem ráda, že jsem zvládla zápas ustát,“ oddechla si Šwiateková po řeži, která ve 3. kole turnaje trvala 2 hodiny a 33 minut. Po mečbolu favoritka zuřivě zatínala pěst a mohutně slavila, tak vypjatý pro ni zápas byl.

Flegmaticky vystupující Nosková v první sadě předvedla, že jí letos jdou tiebreaky od ruky. Vyhrála šestý ze sedmi, když ve zkrácené hře smazala jeden setbol Šwiatekové. Koncovky zbylých dvou setů jí už ale nevyšly. V tom druhém stáhla z 1:5 na 4:5 a měla i brejkbol. Ve třetím za stejného stavu a při podání Polky dokonce vedla 40:0, ani to k natažení zápasu nestačilo.

Šwiateková vylepšila letošní bilanci na 22:2 a útočí podruhé v kariéře na Sunshine double, tedy vítězství v Indian Wells a Miami. To před ní dokázala pouze jedna žena – fenomenální Němka Steffi Grafová.

„Jak jste mohli vidět, nic není předem jisté. Člověk se může dostat do problémů už v úvodních kolech turnaje. Takže o Sunshine Double nemá cenu mluvit,“ řekla po zápase Šwiateková.

Nosková si postupem do 3. kola vytvořila osobní rekord v Miami, letošní bilanci má stále úctyhodných 12 vítězství a 6 porážek. A v nastávající antukové části sezony může být druhá nejmladší hráčka v top 50 žebříčku opět hodně nebezpečná.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud