12. dubna 2024 • 09:58

Zlá zpráva, Siniaková bez parťačky. Australanka si přetrhla achilovku

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech společných turnajích, z nichž vytěžily jeden titul, končí pro letošek spolupráce české deblistky Kateřiny Siniakové se Storm Hunterovou. Devětadvacetiletá Australanka si ve čtvrtek během tréninku na Billie Jean King Cup proti Mexiku přetrhla achilovku a čeká ji dlouhá pauza.



„Bohužel jsem během přípravy škobrtla a vyšetření ukázala, že jde o přetrženou achilovku. Jsem zničená, ale také vděčná za skvělý tým kolem sebe, který mi pomůže k návratu v co nejkratší době,“ napsala světová deblová trojka na Instagramu. Léčba achillovy šlachy zabere zhruba čtyři až šest měsíců, často i déle. Sezona 2024 tak velmi pravděpodobně pro Hunterovou skončila a tím i její sen o olympijské medaili z Paříže.

Siniaková se s Hunterovou dala dohromady pro letošní rok a jejich spolupráce se vyvíjela slibně. Zápasovou bilanci měly 14:3, při Australian Open postoupily do semifinále, v Dubaji vyhrály titul a v Indian Wells vybojovaly finále.

Nyní bude muset sedmadvacetiletá Siniaková, aktuálně třináctá deblistka světa, shánět novou spoluhráčku pravděpodobně turnaj od turnaje. Předpokládá se, že na olympiádě v Paříži by měla startovat po boku Barbory Krejčíkové. Zlaté medailistky z Tokia se po loňské sezoně rozešly, naznačily však, že pro obhajobu jsou připravené spojit opět síly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud