12. dubna 2008 • 00:00

Berdych po druhém setu porážce nevěřil

Autor:
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dříve neotřesitelná jistota padla - tenista Tomáš Berdych už není neporazitelný, pokud se zápas dostane do pátého setu.



Další dříve neotřesitelná jistota padla - tenista TOMÁŠ BERDYCH už není neporazitelný, pokud se zápas dostane do pátého setu. Devětkrát tuhle válku nervů zvládl, ale jubilejní desátý pokus mu nevyšel. V Moskvě na úvod daviscupového čtvrtfinále ho domácí Marat Safin v páté sadě porazil 6:4 a zrušil dosavadní neskutečnou sérii českého hráče. Safina jste měl v hrsti. Co se stalo od třetího setu dál, že se zápas zlomil?
"Řekl bych, že není úplně správně se na to takhle dívat. Myslet si, že v zápase na tři vítězné sety je to po dvou setech rozhodnuté, je obrovský omyl. Hlavně s člověkem jako je on, který hrál finále na grandslamech a má s tím obrovské zkušenosti. Tohle bych si nemohl myslet nikdy v životě." Nicméně rozehrané jste to měl opravdu dobře.
"To je pravda a kdyby mi někdo na konci druhého setu řekl, že tady budu sedět jako poražený, nevěřil bych mu. Hrál jsem dobře, všechno bylo v pohodě, všechno se mi dařilo. Jenže Safin pak zahrál skvěle. Pořád je to skvělý hráč. Při jeho podání mi nedal moc šancí si s ním zahrát." Proto jste nevyužil víc brejkbolů než jeden ze sedmnácti?
"Samozřejmě, jeho výborný servis byl toho příčinou. Stačí se podívat na úplně poslední game. Měl jsem na něho vedení 30:0 a dostal jsem dvě esa. Tak to ve druhé polovině zápasu šlo. Dnes na něho nešlo nic moc dělat. Bylo to spojeno s jeho hrou i s nerovným povrchem, a i kdybych já hrál dobře nebo špatně, on to prostě vzal do svých rukou." Pátý set jste ještě nikdy neprohrál, až dnes. Myslel jste na tu bilanci?
"Abych si říkal, že mám pětisetový zápas, takže bych ho neměl prohrát, to ne. Takhle to nechodí." Co vám v pátém setu chybělo?
"Snažil jsem se ze začátku udržet vlastní podání, když se mi to ve dvou předchozích setech nepodařilo, ale nedokázal jsem to dotáhnout do stavu 4:4 nebo 5:5. Tak jako ty dva sety předtím mi nedal šanci na jeho servis. On výborně podával, přestal dělat chyby a nenechal mě hrát. Ukázal to, co jsem si myslel před zápasem, a nějaké statistiky, jako že vyhrál letos jenom jeden zápas, sem nepatří. On dokázal, že tam, kde byl, patřil právem." Několikrát jste nohama upravoval antuku. Bylo s ní něco v nepořádku?
"Když to jednou nebo vícekrát skočí špatně, nesvědčí to o tom, že je kurt skvěle připravený. Oni jsou na to tady zvyklí, my se musíme přizpůsobit a třeba teď to zase bude stát při nás." Jak se po čtyřech hodinách cítíte fyzicky? Je ve vašich silách nastoupit i ve čtyřhře?
"Je krátce po zápase, hrál jsem ho čtyři hodiny a navíc na čtyřhru jsou za náš tým nominování úplně jiní hráči. Tohle je na rozhodnutí kapitána a já bych se mu do něho nerad míchal."

Témata: 

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud