24. srpna 2008 • 06:23

New Haven ovládl Chorvat Čilič

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatský tenista Marin Čilič vyhrál v New Havenu generálku na poslední grandslamový turnaj sezony US Open. Ve finále zdolal domácího Mardyho Fishe 6:4, 4:6, 6:2 a připsal si premiérový triumf v kariéře.



Devatenáctiletý tenista, jemuž do dvou metrů chybí pouze dva centimetry, těžil především z tvrdého servisu. Ve třetím setu se mu navíc k nevoli diváků podařilo třikrát prolomit ten soupeřův a Fishovi přivodil již devátou finálovou prohru z 11 pokusů.

"Začíná mě to štvát, podeváté ve finále prohrát. Už mám doma spoustu trofejí pro poraženého finalistu," komentoval další promarněnou šanci na titul Fish, jenž zde prohrál rovněž loňské finále proti Jamesi Blakeovi.

Čilič byl z vítězství očividně překvapený. Po proměněném mečbolu zvedl ruce nad hlavu a chvíli nevěděl, co má dělat. Až poté klesl na kolena. "Honila se mi hlavou spousta věcí. Ale jsem v pohodě, příště už budu vědět jak slavit vítězství," dodal šťastný Chorvat.

Ve finále ženské čtyřhry uspěla i Květa Peschkeová, která společně s domácí Lisou Raymondovou porazila rumunskou dvojici Sorana-Mihaela Cirsteaová, Monica Niculescuová 10:7 v rozhodujícím super tie-breaku. Peschkeová získala už třináctý deblový titul v kariéře.

Výsledky:

Muži:
Dvouhra - finále:
Čilič (6-Chorv.) - Fish (8-USA) 6:4, 4:6, 6:2.

Ženy:
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Cirsteaová, Niculescuová (Rum.) 4:6, 7:5, 10:7.

Články odjinud


Články odjinud