1. září 2008 • 12:25

Tenistce fandí na US Open i její dcera

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Rakušanka Sybille Bammerová po více než třech hodinách tenisové bitvy s Marion Bartoliovou vybojovala kýžený postup do čtvrtfinále US Open, rozeběhla se na kurt sedmiletá holčička.



Vzápětí už malá Tina líbala svou matku, která se v 28 letech právě dočkala dosud největšího tenisového úspěchu.

"Než jsem se rozhlédla, už byla u mě. Říkala, jak skvěle jsem proměnila ten mečbol," usmívala se Bammerová po výhře 7:6, 0:6 a 6:4.

Třicátá hráčka světa je od roku 1981 první tenistkou s rodičovskými povinnostmi, která se dostala mezi nejlepší osmičku grandslamového turnaje. Naposledy se to povedlo Australance Evonne Cawleyové-Goolagongové při turnaji v Melbourne.

Vedle Bammerové hrály ženskou dvouhru ještě další dvě matky. Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová skončila ve třetím kole právě na raketě Bartoliové, Paraguajka Rossana De los Riosová vypadla o kolo dříve.

Na roli matky si na tenisovém okruhu rodačka z Lince rozhodně nestěžuje, naopak jí mateřská přestávka spíše prospěla. "Když jsem na kurtu, stále si opakuju, že je to jen tenisový zápas. Po něm se jdu rychle najíst a spěchám s rodinou do hotelu."

Její životní partner Christoph Gschwendtner se ale musel kvůli tenisové kariéře vzdát své práce. "Kdybychom tu nebyli, Sybille by nic nevyhrála," vysvětluje Gschwendtner.

Články odjinud


Články odjinud