5. června 2009 • 16:38

Jágr si zatrénoval s našimi tenisty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět dnů z minulého týdne strávil hokejista Jaromír Jágr na grandslamovém Roland Garros. V Paříži fandil kamarádovi Radku Štěpánkovi, který vypadl ve třetím kole, ale také si na kurtu zahrál s profesionálními tenisty.



"To byla zkušenost, abych se sám zlepšil," řekl dnes Jágr, který si tenisem občas rád zpestřuje čas. "Nikdy nebudu hrát (tenis) dobře, protože jsem samouk a mám svoje zlozvyky. Ale každá rada pomůže a důležité je, abych se zítra cítil lépe než dneska," usmál se.

Dvakrát se dostal na "trénink" s bývalým deblistou Petrem Pálou, který na turnajích pomáhá Štěpánkovi, zahrál si i se současnými českým předními hráči čtyřhry, kteří první týden byli v Paříži.

V hledišti pak fandil Štěpánkovi a současný nejlepší český tenista si jeho přítomnost pochvaloval. Řekl, že mu útočník Omsku navíc pomáhal, když mu radil různé principy, které ve sportu fungují. "Má na tenis úplně jiný pohled. Je to oživení," vyložil Štěpánek.

A co konkrétně Jágr v Paříži Štěpánkovi říkal? "Hokej je úplně jiný než tenis, ale psychika nebo jak se má člověk chovat, aby se nedostal do krize, to je myslím společné," pronesl Jágr. Společné prvky mezi tenisem a hokejem proto našel v psychice. "V tenise vás nezachrání devatenáct spoluhráčů, tam se z toho musíte vyhrabat sami. Je třeba zapomenout na chyby a vrátit se k základu. A je to o emocích - každá radost, strach či vztek vás zablokuje, že pak nehraješ, co máš."

Jágr dnes ve Slavkově zahájil s Ruskou Annou Kurnikovovou golfový turnaj v rámci tenisového challengeru UniCredit Czech Open. Sám golf nehraje. Chvilku předtím si s kamarády hrál s golfovými míčky a rukou jako při petanque se snažil trefit do jamky. Pak asi čtvrt hodiny zkoušel patovat. "A byl jsem unavenej," vtipkoval hokejista.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud