3. listopadu 2009 • 13:13

Na pražské exhibici zazpívá Wilander

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesný rozpis příletů a programu tenisových hvězd už znají organizátoři exhibice Advantage Tennis, která se v pražské 02 Areně uskuteční 21. listopadu. Jako první do české metropole dorazí velcí kamarádi Karel Nováček a Švéd Mats Wilander, který dokonce na tenisovém plese účastníkům zazpívá.



"Program osmi hvězd v Praze na dva dny začíná připomínat malé vojenské manévry," vtipkoval mluvčí akce Karel Tejkal.

V pražské exhibici proti sobě nastoupí dva výběry. Tým přátel Nováčka tvoří Wilander, další legendární Švéd Stefan Edberg a bývalá česká jednička Jiří Novák. Němec Boris Becker má v týmu krajany Carla-Uweho Steeba, Erika Jelena a Francouze Henriho Leconta.

Půjde především o zábavu, ale hráčům také o vzájemnou prestiž. "Kdo vyhraje? Určitě my," uvedl v lehkém tónu Novák na dnešní tiskové konferenci. "Do Prahy a na rivalitu už se těšíme," uvedly nezávisle na sobě bývalé světové jedničky - Becker z dovolené s těhotnou novomanželkou Lilly z Dubaje a Edberg v telefonickém rozhovoru ze Stockholmu.

Rozpis programu tenistů má celkem tři strany textu. Po Nováčkovi a Wilanderovi přiletí ve středu Steeb, protože musí trénovat s Karolínou Gudasovou kroky čači, kterou předvedou na plese. Wilander se zase chopí kytary a zapívá několik písní. "Mimo jiné Knockin' on Heaven's Door," prozradila manažerka projektu Petra Langrová.

V předvečer exhibice už žádné další vystoupení hráči na Žofíně neukážou, neboť všichni ostatní dorazí v pátek. "Já to nechám na roli diváka," řekl Novák. Těšit se může i na vystoupení Karla Gotta.

Pro někdejšího pátého hráče světa Nováka je účast na exhibici důležitou tenisovou akcí. "Po dlouhé době něco prestižního a všechny zúčastněné považuji za velikány světového tenisu," prohlásil Novák. Některé z nich označil i za své idoly, i když tím největším byl Ivan Lendl.

Kapacita haly na exhibici bude 12.000 míst, momentálně jich je zaplněna polovina. Lístky je možné stále kupovat přes portál společnosti Sazka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud