23. února 2010 • 19:32

Dubai: Davyděnko vydřel postup do druhého kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruského tenistu Nikolaje Davyděnka stále trápí bolavé zápěstí, na které upadl před dvěma týdny v Rotterdamu, ale v postupu do druhého kola turnaje v Dubaji mu to nezabránilo. S Francouzem Florentem Serrou dnes měla turnajová jednička namále, nakonec však vyhrála 6:7, 6:4 a 6:0.



"Měl jsem tři dny oteklé levé zápěstí a myslel jsem, že je to zlomené. Nevěděl jsem, zda budu moci nastoupit, proto jsem požádal o přeložení zápasu na úterý. Teď už je to lepší a doufám, že budu moci hrát tady i v Davisově poháru," komentoval své trápení Davyděnko.

Do dalšího kola postoupil také Francouz Jo-Wilfried Tsonga, přestože chtěl zápas s krajanem Michaëlem Llodrou kvůli zdravotním potížím skrečovat. Soupeř ho však předběhl a po prvním setu, který Tsonga vyhrál 11:9 v tie-breaku, odstoupil.

"Nebylo to snadné, protože mi bylo zle. Není to nic lehkého se vším tím cestováním," řekl Tsonga, který se v dalším kole utká s přemožitelem Jana Hernycha Chorvatem Ivanem Ljubičičem. "Ale vyhrál jsem. Skončil to dřív než já, takže budu pokračovat a doufat, že zítra mi bude lépe," dodal.

Llodra v Dubaji nenaváže na úspěch z předchozího turnaje v Marseille, kde získal titul ve dvouhře i ve čtyřhře.

Na vylepšení letošní impozantní bilance pracuje jeho krajan Marin Čilič, jenž vstoupil do turnaje vítězstvím nad Francouzem Arnaudem Clémentem 6:2, 6:4. Vítěz turnajů v Čennaí a Záhřebu a semifinalista Australian Open si připsal 16. vítězství v sezoně, v níž zatím utrpěl jedinou porážku.

Výsledky:

Tsonga (5-Fr.) - Llodra (Fr.) 7:6 (11:9) skreč,
Južnyj (7-Rus.) - Lacko (SR) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud