30. dubna 2010 • 17:02

Soud řekl tenistovi: Jste nejhorší hráč dějin

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemohl se vyrovnat s tvrzením listu Daily Telegraph, že je nejhorším tenistou historie. Tak noviny žaloval. Jenže britský hráč Robert Dee se dočkal nepříjemného verdiktu. Soud dal na základě Deeových výsledků za pravdu žurnalistům. Nebohý tenista uslyšel: „Pane Dee, nikdo horší než vy tenis opravdu nehrál.“



Během prvních tří roků své profesionální kariéry nevyhrál ani jeden zápas. V období roků 2005-08 nezískal dokonce ani set. Padl v 54 utkáních za sebou. Přesto když list Daily Telegraph přišel s tím, že Robert Dee je nejhorším tenistou historie, 23letý hráč se rozhněval.

Rozhodl se noviny zažalovat. Takhle pohrozil i třiceti ostatním médiím, která text přejala. Jedno po druhém článek stáhlo. Každé. Až na Daily Telegraph.

S ním se tedy Dee rozhodl skoncovat u soudu. Svůj vztek považoval za oprávněný, nemohl se smířit s tak drzou pomluvou. Jenže dopadlo to proti jeho očekávání.

Soudkyně Sharpová totiž na základě výše zmíněné statistiky rozhodla, že podobné výsledky skutečně neměl před Deem mezi profesionály vůbec nikdo.

Daily Telegraph si případem udělal pěknou reklamu, naopak Dee je teď za hlupáka. Přestože si na své webovky vyvěsil tři desítky omluv od nejvlivnějších deníků světa, i když mu chodí jedna povzbuzující fanouškovská zpráva za druhou.

Lidé po celém světě se navzdory tomu všemu jeho příběhem baví. Kdo je nejhorší tenista? Jasně, Dee přece!

A list, který tohle celé vyprovokoval? Hned druhý den po rozsudku si na Deem opět smlsnul. To když přišel s titulkem: „Nejhorší tenista historie znovu prohrál.“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud