2. května 2010 • 16:16

Stuttgart: Peschkeová padla, titul slaví Haninová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Květa Peschkeová na turnaji ve Stuttgartu svůj třetí letošní titul ve čtyřhře nezískala. Spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou ve finále prohrály s nejvýše nasazeným párem Gisela Dulková, Flavia Pennettaová 6:3, 6:7 a 5:10.



Peschkeová mohla v Německu navázat na letošní triumfy z turnajů v Hobartu a Indian Wells. V Austrálii vyhrála společně Chan Yung-jan z Tchaj-wanu, další titul získala už se Srebotnikovou.

Se slovinskou tenistkou poté neuspěla ve finále v Dubaji.

Z titulu ve dvouhře se ve svém šedesátém finále na okruhu WTA radovala Justine Heninová. Bývalá světová jednička si tak připsala první turnajový triumf od lednového návratu k tenisu po patnáctiměsíční pauze.

Sedmadvacetiletá Belgičanka porazila 6:4, 2:6 a 6:1 sedmou nasazenou Samanthu Stosurovou a navázala na svůj tři roky starý stuttgartský triumf. Australská hráčka tak přišla o jedenáct zápasů trvající sérii bez porážky a možnost získat titul na druhém turnaji za sebou.

Heninová už letos hrála finále v Brisbane a na Australian Open, tehdy však nestačila na Kim Clijstersovou a Serenu Williamsovou.


Dvouhra - finále:

Heninová (Belg.) - Stosurová (7-Austr.) 6:4, 2:6, 6:1.


Čtyřhra - finále:

Dulková, Pennettaová (1-Arg./It.) - Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 3:6, 7:6 (7:3), 10:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud