31. května 2010 • 19:23

Štěpánek je zpátky. V Prostějově začal vítězně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Radek Štěpánek prožil vítězný návrat na kurty po dvouapůlměsíční pauze a léčbě únavového syndromu. Jednatřicetiletý hráč v dnešním utkání prvního kola challengeru UniCredit Czech Open splnil roli nasazené jedničky a porazil stejně starého Španěla Alberta Martína za 94 minut 6:3 a 7:6.



Návrat však neměl Štěpánek snadný a po hladce vyhraném úvodním setu musel o vítězství tvrdě bojovat. Ve druhém kole se utká s vítězem úterního utkání mezi Francouzem Nicolasem Renavandem a Indem Somdevem Dewarmanem.

Štěpánek zahájil zápas třemi vítěznými hrami. Na výkonu španělského tenisty, který je momentálně na 123. místě žebříčku ATP, byl v té době patrný velký respekt ze zkušenějšího soupeře.



Štěpánek po zisku náskoku zařadil do své hry i zkrácené míče a při zakončení působil velmi jistě. První set vyhrál za 32 minut.

Druhá sada byla mnohem vyrovnanější. Martín prodloužil údery, zvýšil bojovnost a snažil se soupeře rozběhat.

Poděkování divákům.Foto ČTK


Štěpánek za stavu 5:4 nedokázal při vlastním podání zápas ukončit, ale v kritické chvíli dokázal použít svoje hlavní zbraně, kterými byly přesnost a délka úderů. V tie-breaku si vypracoval čtyři mečboly a druhý proměnil.

Štěpánka napodobil i Jan Hernych, který za necelou hodinu porazil Belgičana Christopha Rochuse dvakrát 6:3. Hernych měl zápas pod kontrolou a soupeři nedal nejmenší šanci na případný zvrat.

Prvním kolem neprošel Slovák Dominik Hrbatý, který podlehl portugalskému soupeři Rui Machadovi 2:6, 7:6 a 5:7. V závěru zápasu ztratil Hrbatý při vedení 5:4 podání, začal více chybovat a umožnil soupeři otočit výsledek.

Tenisový challenger mužů Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 125.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Štěpánek (1-ČR)
- Martín (Šp.) 6:3, 7:6 (7:3),
Ramos-Vinolas (Šp.) - Aguilar (Chile) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4),
Machado (Portug.) - Hrbatý (SR) 6:2, 6:7 (4:7), 7:5,
Hernych (ČR) - Ch. Rochus (Belg.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud