4. června 2010 • 17:22

Peschkeová na deblový titul v Paříži nedosáhla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Květa Peschkeová titul ve čtyřhře na French Open nezískala. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou dnes podlehly americkým sestrám Sereně a Venus Williamsovým 2:6 a 3:6. Čtyřiatřicetiletá česká deblistka si zahrála finále grandslamového turnaje poprvé v kariéře.



Favorizované americké duo potvrdilo pozici nejvýše nasazeného páru a na grandslamových turnajích triumfovalo již podvanácté. Navíc zkompletovalo vítězství ze všech čtyř turnajů za sebou, takzvaný nekalendářní grandslam.

"Máme Williams Slam. Vyhrát grandslamový titul čtyřikrát po sobě je opravdu krásný pocit," řekla novinářům Serena Williamsová, která nekalendářní grandslam získala také sama ve dvouhře v letech 2002 a 2003. Spolu se sestrou se stala teprve třetím párem v historii, kterému se povedlo vyhrát čtyři grandslamové tituly za sebou.

"Teď chceme obhájit titul ve Wimbledonu," dodala.Přemožitelky našly sestry Williamsovy v grandslamové čtyřhře naposledy loni ve 3. kole Roland Garros. Zároveň tak částečně napravily dojem ze dvouhry, kde se nedostaly ani do semifinále.Podle Peschkeové bylo finále utkáním dvou odlišných setů.

"Byl to těžký zápas. Ony (Williamsovy) hrály opravdu velmi silový tenis, dobře servírovaly a nám první set trošičku utekl, než jsme se trošku rozehrály a zvykly si na ty rány," řekla česká deblistka Radiožurnálu.V druhé sadě litovala nevyužitých příležitostí.

"Vypadalo to mnohem lépe, měly jsme i dvě brejkové šance i na Venus, i na Serenu, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Ony nás brejknuly a my je ne," konstatovala Peschkeová, vítězka patnácti turnajů WTA ve čtyřhře.

Samotná účast v grandslamovém finále pro ni byla životním úspěchem. Její partnerka Srebotniková je i přes prohru nejúspěšnější ženou letošního ročníku French Open, neboť už v pátek slavila titul v mixu

Tenisové French Open v Paříži (antuka, dotace 16,807.400 eur):
Ženy:

Čtyřhra - finále:
S. Williamsová, V. Williamsová (1-USA) - Peschkeová, Srebotniková (12-ČR/Slovin.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud