25. června 2010 • 14:48

Rekordman Isner vypadl hned ve druhém kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz nejdelšího utkání tenisové historie John Isner ve Wimbledonu dohrál. Viditelně znaveného Američana dnes snadno na londýnské trávě porazil v druhém kole Nizozemec Thiemo de Bakker 6:0, 6:3 a 6:2. Zápas se hrál jen hodinu a třináct minut.



Isner porazil ve čtvrtek Francouze Nicolase Mahuta 70:68 v pátém setu. Duel 1. kola se protáhl na tři dny, trval 11:05 hodiny a hrálo se celkem 183 gamů.

"Je vůbec zázrak, že si ráno mohl vyčistit zuby," glosoval komentátor únavu 206 centimetrů vysokého Isnera před duelem s De Bakkerem, juniorským vítězem Wimbledonu z roku 2006.



Isnera na dvorci číslo pět vítal ohromující potlesk. Do hlediště opět usedla jeho matka, ale pak už nastalo ticho. Vyčerpaný Isner neměl nárok uspět a prohrával jednu hru za druhou.

Po "kanáru" v první sadě si Američan nechal ošetřit krk. První game vyhrál až v deváté hře a zápas se pak trochu vyrovnal, ale na výhru mohl pomýšlet jen v případě, že by soupeř zápas vzdal. Především Isnerovo podání nebylo tak drtivé jako proti Mahutovi. V tenisovém maratonu Američan nastřílel 112 es, De Bakerovi dal jen dvě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud