9. července 2010 • 08:47

Nadal získal podíl v zadluženém Realu Mallorca

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová jednička Rafael Nadal se stal akcionářem zadluženého fotbalového Realu Mallorca. Slavný rodák z tohoto baleárského ostrova chce klubu pomoci z finančních potíží.



"Je to pro mě čest. Budu se snažit pomoct, jak to půjde," uvedl na klubovém webu čerstvý wimbledonský vítěz, který je známým fanouškem Realu Madrid.

"Jsem hrdý na to, že se podílím na tomhle projektu, který mají na svědomí místní lidé. A mám velkou radost, že tým povede Michael Laudrup," prohlásil Nadal.

Jeho strýc Miguel Ángel Nadal, bývalý obránce Barcelony a španělské reprezentace, budou asistentem slavného dánského internacionála, jenž minulý týden nahradil u mužstva Gregoria Manzana.

Klub z Mallorky, který má dluhy ve výši 85 milionů eur, získala nedávno skupina investorů pod vedením bývalého trenéra Llorence Serry Ferrera za dva miliony eur.

Ostrovní celek navzdory finančním potížím a často zpožděným výplatám hráčům skončil ve španělské lize na pátém místě, když do poslední chvíle bojoval o účast v předkole Ligy mistrů, a zahraje si Evropskou ligu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud