19. července 2010 • 04:58

Štěpánek nezval Berdycha. Hrozí rozkol v týmu?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě startu fotbalové ligy nebylo o víkendu větší téma: znamená fakt, že Radek Štěpánek nepozval na svatbu s Nicole Vaidišovou parťáky z daviscupového týmu, začátek rozpadu skvělého mužstva?



Otázka dráždí o to víc, že další sezona je nadějně rozjetá a semifinále v Srbsku bude znovu stát na obou hvězdách. Vše ale nasvědčuje tomu, že Berdychovo opomenutí je sice nešťastné, ale jinak nic neznamená.

V daviscupovém týmu působí jako nerozluční parťáci, ve svatební den jednoho z nich se ale nesetkali. Tomáš Berdych se v sobotu nevydal do pražské katedrály svatého Víta, kde si jeho spoluhráč Radek Štěpánek bral Nicole Vaidišovou. Na svatbu ho totiž nikdo nepozval.

Proč nebyl Berdych na svatbě?
Rozdílné životy – 75 %
Téměř tutovka. Štěpánek a Berdych tvoří sice skvělý tým, ale věkově i lidsky k sobě mají docela daleko. Upřímně: kolik lidí z práce byste si vzali na svatbu vy?

Přání nevěsty – 20 %
Tenisté sice na svatbě nebyli, ale tenistky ano. Kromě jedné, a to Šafářové, Berdychovy snoubenky. Možná ji nepozvala nevěsta a tím pádem chyběli na obřadu oba.

Žárlivost – 5 %
Štěpánek nemá dobrou sezonu, tenis je individuální sport. Je to téměř vyloučené, ale teoreticky možné ano.

Od té doby se nepřetřásá nic jiného než obava, zda to může poznamenat jejich vztahy a tím pádem i zabrzdit skvělé časy českého tenisu. Vždyť v týmové soutěži hrají lidské vazby velkou roli.

„Nedovedu to odhadnout. Celý loňský rok táhli spolu a je tedy divné, že nepozval Tomáše. Jeho to bude mrzet. Ale svatbu má Radek a jestli pozve sto lidí takových nebo jiných, to je jeho věc,“ reagoval daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Ani on na obřadu nebyl, ani on nedostal pozvánku. „Ale mě to vůbec nebere. Je to Radkova osobní věc.“

V době, kdy se Štěpánek ženil, byl Berdych na jiném místě Prahy na komerční akci. Když dostal otázku, zda se chystá na veselku, zůstal nad věcí. Potvrdil, že není zvaný, ale jinak se nechtěl do rozebírání této otázky moc pouštět. „Já bych z toho nedělal vědu. Je to jeho rozhodnutí. Udělal si to, jak si to udělal a tečka,“ povídal.


Přiznal, že okázalou svatbu, jakou měl Štěpánek, by sám pro sebe nechtěl, že to není jeho styl. Ale hned ujistil, že pro hraní Davis Cupu nebude mít sobota žádný dopad. „Určitě ne. My spolu nemáme žádný problém,“ dodal Berdych. To potvrdil i Navrátil, kterému Štěpánek poslal několik zpráv do Chile, kde tým hrál zápas 2. kola, o všechno se zajímal a dopředu avizoval svůj zájem hrát v Srbsku. „V Davis Cupu vždycky táhli za jeden provaz, to je pro mě klíčové.“

Během svatebního dne s novináři o tom, komu adresoval pozvánku, Štěpánek nemluvil.

„Věřím, že budu (po zranění kolena) fit, rád bych začal už ve Washingtonu,“ zmínil v rozhovoru pro agenturu ČTK srpnový termín návratu.

Varianta, že se v Srbsku společně nepostaví na jednu stranu kurtu, ale pořád existuje. Hlavně kvůli tomu, že Berdych znovu může postoupit daleko na grandslamu, tentokrát na US Open. Nebo znovu zasáhne zranění. Jinak by ale oba měli v Srbsku bojovat o další postup do finále.

Jakkoli jsou totiž lidsky odlišní, týmoví hráči jsou oba skvělí. A to je pro tenis to nejdůležitější.

Šťastný pár. Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek.
Šťastný pár. Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud