3. srpna 2010 • 09:58

Safinová po šesti porážkách konečně vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová jednička Dinara Safinová ukončila sérii šesti porážek na okruhu WTA. V prvním kole turnaje v San Diegu zvítězila ruská tenistka nad Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou 6:1 a 7:6.



"Už jsem potřebovala vyhrát," řekla s úlevou Safinová, která se dočkala vítězství v zápase poprvé od dubnového turnaje ve Stuttgartu. Před rokem byla v čele světového žebříčku, ale letos kvůli potížím se zády, které jí nedovolily hrát ve Wimbledonu, klesla až na 35. místo.

K přerušení série neúspěchů měla blízko už před týdnem ve Stanfordu, kdy proti JaponceKimiko Dateové Krummové získala první set a druhý prohrála až v tie-breaku. Tentokrát ve zkrácené hře druhé sady uspěla.

"Minule jsem tie-break prohrála, protože jsem hrála moc defenzivně. Tak jsem si tentokrát řekla, že budu agresivnější a uvidíme, co z toho bude," uvedla Safinová. Výsledkem bylo vítězství 7:2.

Ve druhém kole v San Diegu narazí čtyřiadvacetiletá Ruska na vítězku zápasu mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud