21. února 2010 • 19:15

Bauera naštvali Švédi: Koluje tady, že podváděli

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český běžkař Lukáš Bauer neskrývá svou zlost na švédské kolegy. Ti sice předvedli skvělou týmovou taktiku, nicméně Marcus Hellner nedojel ke zlatu čistým způsobem. „Přemýšlel jsem, že Hellnerovi zlomím hůlku,“ zuřil Bauer v online rozhovoru se čtenáři deniksport.cz.



Olsson vyjel z depa jako první a Hellner společně se Södergrenem brzdili ostatní běžkaře. Když je chtěl někdo předjet, tak mu okamžitě vjeli do cesty. „A když se člověk před ně dostal, tak mu Hellner zezadu skočil na lyže,“ stěžoval si po závodě Bauer.

Formu mi pokazil pád, litoval sedmý Bauer »

V on-line rozhovor se čtenáři deniksport.cz řekl, že si Hellner vůbec nepočínal fér. „A opravdu jsem o holi (že jí zlomím) přemýšlel,“ prohlásil.

Navíc prozradil, že Vancouverem kolují spekulace, podle nichž Švédové podváděli. „Kolují dohady, že během závodu používali vysílačky, což není povoleno, takže se to pravděpodobně ještě přezkoumá,“ řekl Bauer.

„Pokud se to potvrdí, tak je to špatně a určitě nastane diskvalifikace. Zajímal jsem se o tom před 4-5 lety a narazil jsem na zákaz takovýchto prostředků. Jinak chránit vedoucího závodníka je normální a v případě dostatečně silného týmu by to Češi udělali také.“

S Bauerem se chtěl domluvit ruský běžkař Legkov na tom, aby jeden z nich upoutal pozornost bránících Švédů, zatímco druhý by projel kolem nich.

„Halekal na mě, ale nereagoval jsem i z toho důvodu, že v dosavadní části závodu mi Legkov ani jednou nepomohl a hned jak zjistil, že se nemůže dostat přes Hellnera, tak to chtěl po mě. Navíc Legkova znám,“ usmál se Bauer.

Přečtěte si všechny odpovědi Lukáše Bauera, celkem zodpověděl skoro 130 vašich dotazů!

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud