23. února 2010 • 12:56

Chuligáni při curlingu rozplakali hvězdu

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby Federerovi do podání někdo skandoval nebo troubil na trumpetu. Olympijský turnaj zasáhlo chuligánství domácích fanoušků, kteří při curlingovém zápasu mezi Kanadou a Dánskem křičeli do hry hostujícímu výběru. Curling je přitom stejně jako tenis říší ticha. Dánky kvůli rámusu zápas prohrály a jejich hvězdu to dohnalo až k slzám.



Na pořádný fanouškovský rámus jsou zvyklí fotbalisté i hokejisté. Jenže když se hraje curling, je na místě jistá noblesa. Proto bylo povykování kanadských fanoušků při olympijském utkání proti Dánsku tak nevhodné.

Dánská curlerka Madeleine Dupontová se spoluhráčkou Jensenovou.Foto Reuters

Kdyby lidé křičeli mezi jednotlivými body, nic by se nedělo. Jenže Kanaďané řvali Dánkám přímo hry. „To přece není fér, vůbec jsem se nemohla soustředit,“ zlobila se dánská curlerka Madeleine Dupontová. „Vůbec jsem neslyšela pokyny svých spoluhráček. Při kanadských pokusech přitom bylo úplné ticho.“

Dánská curlerka Madeleine Dupontová.Foto Reuters

Kanada vyhrála zápas 5:4, přestože lépe rozehráno to měl jednoznačně její soupeř. Právě Dupontová však v klíčových okamžicích za ohromného řevu domácího publika selhala. Porážku neunesla, skončila v slzách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud