26. října 2011 • 14:05

VIDEO: Selänne vstřelil svůj 640. gól v NHL a čeká nás souboj "důchodců"...

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, že se Jaromír Jágr konečně po svém návratu do NHL střelecky prosadil ví snad každé malé dítko. Jeho dvě poslední branky znamenají, že v celkových statistikách je co se týče branek na čísle 648. Na jeho dvě trefy do černého v nočním zápase NHL mezi Chicagem a Anaheimem odpověděl další hokejový důchodce, finský veterán Teemu Selänne, který již vsítil svoji 640. branku. Právě on jako jediný aktivní hokejista může Jágrovi šlapat na paty.



Je mu jednačtyřicet let, ale finský blesk Teemu Selläne neztratil nic ze své rychlosti a střeleckého umění. V nejslavnější hokejové lize světa si již odpracovává svoji devatenáctou sezonu a stále ani zdaleka není jen do počtu.

Již v loňském ročníku dokázal, že nepatří do starého železa. V třiasedmdesáti zápasech získal rovných 80 kanadských bodů, a z toho dal jednatřicet branek.

V nastoleném trendu pokračuje i tuto sezonu, kdy z osmi zápasů má tři branky a stejný počet asistencí. Navíc v klubových statistikách kraluje a zastiňuje i Coreyho Perryho posledního vítěze Hard Memorial Trophy (nejužitečnějšího hráče celé soutěže).

Jisté je, že tuto sezonu všichni fanoušci NHL budou svědky souboje o historicky nejlepšího střelce, jenž pochází z Evropy. Devětatřicetiletý Jágr je dosavadním lídrem a má 648 branek. Temmu Selänne dnešním zásahem jeho náskok snížil na osm gólů.

Video: Podívejte se na Selänneho 640. gól v NHL

Finský veterán Teemu Selänne se hokeje ještě vzdát nemíní
Finský veterán Teemu Selänne se hokeje ještě vzdát nemíní

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud