27. prosince 2011 • 17:16

VIDEO: Bláznivý letec nadchl v NFL fanoušky

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kousek, který se na internetu hned stal hitem, předvedl v zápase amerického fotbalu Jerome Simpson ze Cincinnatti. Aby získal šest bodů za tzv. touchdown, tedy donesení šišatého míče do koncové zóny soupeře, neváhal vystřihnout akrobatický kousek, za který by se nemuseli stydět ani gymnasté na vrcholných soutěžích.



Svého obránce se Simpson v utkání proti Arizoně rozhodl ne obejít, ale přeskočit. Odrazil se, ve vzduchu ve výšce přes jeden a půl metru udělal kotrmelec a dopadl zase na obě nohy. Svůj výkon podpořil gestem, který používají po dopadu právě gymnasté nebo skokani na lyžích.

„Akce roku!“ začali hned jásat komentátoři. Nejlepší skok, jaký jste v NFL kdy viděli, přidali se diváci. Shodli se na tom, že za tento výkon by si Simpson v gymnastice zasloužil desítku. V americkém fotbalu se ale za touchdown dává „jen“ šest bodů.

„Jedna z klíčových částí této akce byla, že jsem dokázal ustát dopad. Ustál jsem to jako gymnasta. Byla to pravděpodobně jedna z nejpřekvapivějších akcí v mé kariéře. Dost dobrá, řekl bych,“ pochválil se Simpson.

V daném okamžiku se mu jistě hodila minulost basketbalisty a atleta, tedy sportů, jimž se věnoval na vysoké škole. Výskok a délka letu, to vše bylo ohromující. V NFL občas hráči zkoušejí hodně nečekané finty, skáčou jako gazely, ale let, jaký předvedl Simpson, je ojedinělý.

Pochválil ho i trenér Marvin Lewis. Ten si ale ze všeho nejvíc oddechl, že jeho důležitý hráč přežil bláznivý kousek ve zdraví a bude k dispozici pro příští zápas, který rozhodne, zda si Cincinnatti zahraje play off.

„Především musí být opatrný. Jsou i jiné způsoby, jak skórovat. Byl tam jen on a obránce, mohl zastavit a pohodlně ho obejít. Na efekt to samozřejmě bylo něco extra,“ řekl.

VIDEO: Tohle je kousek vhodný akrobata

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud