6. března 2012 • 10:30

Útočníka poslali do brány: Dostal 13 gólů, ale byl za hrdinu!

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nevídaná událost se odehrála v kanadské juniorské Ontario Hockey League. Útočník Connor Crisp se po vleklém zranění poprvé v tomto ročníku OHL představil v ostrém zápase. Jeho úkolem však nebylo posílat puky do soupeřovy branky, nýbrž snažit se pochytat útočné manévry protivníka. Zdá se vám to jako hloupost? Ani omylem, křídlo celku Lake Erie Otters strávilo téměř celé utkání v brance.



Na tenhle zápas sedmnáctiletý útočník Conner Crisp do smrti nezapomene. Odchytat zápas v takové hokejové soutěži jako OHL, to už chce pořádnou dávku kuráže.

I když k takovému rozhodnutí se pochopitelně nedopracoval sám. Co tedy vedlo trenéry k tomu, že poslali útočníka do branky? Příčin byla hned celá řada.

Tak za prvé standardní dvojka týmu Devin Williams se v předchozím zápase zranil. Proto byl Crisp zapsán jako náhradník na soupisku Otters pro utkání na ledě Niagara IceDogs.

Další důvod, proč se nakonec musel Crisp navléknout do brankářské výstroje, se odehrál hned po minutě a pětačtyřiceti sekundách zápasu. Jednička týmu Ramis Sadikov byl tvrdě atakován domácím Friesenem a ukázalo se, že v utkání nemůže dál pokračovat.

Poslední odůvodnění, proč právě jeho jméno se objevilo v zápise u kolonky druhého brankáře utkání, alespoň trochu vysvětluje celou neobvyklou událost. "Ve volném čase chytám hokejbal," svěřil se po utkání Crisp. Zároveň ale dodal, že poprvé od pěti let měl brankářské vybavení i na ledě.

V samotném utkání, ve kterém inkasoval 13 gólů, si ale připsal i dvaatřicet úspěšných zákroků a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Nic na tom nezměnil ani fakt, že ze třinácti branek dostal rovných pět od pátého hráče loňského draftu NHL Ryana Stromea.

VIDEO: Hokejový útočník musel do branky, dostal 13 gólů

Nečekaný hrdina utkání si po zápase stěžoval na křeče v nohách. Nebylo to ale kvůli vyčerpání. "Ramis má asi o tři čísla menší brusle a navíc je nemá tak široké, jak bych potřeboval," vysvětloval Crisp své prvotní vrávoravé bruslení při nástupu do branky.

Connora Crispa i přes třináct inkasovaných gólů odměnilo domácí publikum mohutným potleskem ve stoje. "Těžko se mi hledají slova a moc si toho vážím," nechal se slyšet kanadský mladík.

"Všichni mohli vidět, že některé góly, které jsem pustil, byly až trapné. Na druhou stranu nejde popsat, jak moc jsem si to užil. Na tenhle den do konce života nezapomenu," řekl závěrem Crisp.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud