21. června 2010 • 12:15

Hitparáda simulantů. Kdo je na MS nejhorší?

Autor: luk
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, ANKETA - Simulování? Svým způsobem je to umění. Bez cizího zavinění padnout tak, aby to vypadalo jako faul. Neztrapnit se u toho. Tvářit se ukřivděně. Mistrovství světa sotva začalo a v tomhle oboru už má spoustu premiantů. Vyberte, kdo je zatím vůbec největším simulantem šampionátu.



Luis Suaréz (Uruguay)

Je to vynikající útočník, kterého chce z Ajaxu přetáhnout do svého týmu půlka Anglie. Ale právě jeho sklon k filmování kluby Premier League trochu děsí. Hráč, jehož v Ajaxu dokonce povýšili na kapitána, sebou rád hází o zem i během šampionátu.

Filmování předvedl několikrát během utkání s JAR (jedno jeho teatrální gesto vedlo dokonce k penaltě po neobratném zákroku brankáře Khuneho, jenž dostal současně i červenou kartu).

Luis Suaréz nasimuloval penaltu v zápase proti JAR
Video se připravuje ...

Kader Keita (Pobřeží slonoviny)

Celou dobu spolu se svými spoluhráči brazilského špílmachra Kaká okopával, až se hvězda soupeře naštvala a vytrčila směrem k dobíhajícímu hráči Pobřeží slonoviny své lokty. Velká chyba Kaká, neovládnul se.

Ale způsob, jakým na kontakt reagoval Kader Keita, byl prostě směšný. Ačkoliv ho Brazilcovy lokty zasáhly do hrudi, on se s naléhavým výrazem chytil za tvář a dlouho se v předstíraných mukách válel na zemi.

Zákrok Kaká na Keitu
Video se připravuje ...

Vassilis Torosidis (Řecko)

Při utkání proti Nigérii se neustále pouštěl do drobných provokací. Šil do soupeře tak dlouho, až to jeden z Nigerijců neunesl. Aby toho zákeřňáka ztrestal, naznačil Kaita ošklivý šlapák směrem na Řekovo stehno. Nedokončil ho, i když o Torosidise nohou zavadil.

Pozdější střelec vítězného gólu se ihned složil k zemi a rozhodčí Kaitu bez otálení vyloučil. Nebohý Sani Kaita byl doma ve vlasti označen za hlavního vináka prohry, od té doby čelí výhrůžkám smrtí.

Řek Vassilis Torosidis nasimuloval proti Pobřeží slonoviny zranění a Kaita dosta červenou
Video se připravuje ...

Daniele de Rossi (Itálie)

Pamatujete si ho jako darebáka, který trefil Američana McBridea loktem do tváře na minulém mistrovství světa. Ale de Rossi toho zjevně umí víc. V 11. minutě utkání s Paraguayí běžel mimo hru těsně vedle svého soupeře, když najednou se zběsilým výrazem ve tváři upadl. Rozhazoval rukama, svíjel se.

Šílený skok Daniela de Rossiho v zápase s Paraguayí
Video se připravuje ...

Ze zpomaleného záběru je přitom vidět, Caceres mu neudělal vůbec NIC. A podobné to bylo i při duelu s Novým Zélandem, kdy si de Rossi vymodlil klíčovou penaltu.

Penaltový zákrok Smithe na de Rossiho
Video se připravuje ...

Gabriel Heinze (Argentina)

V zápase Argentiny s Jižní Koreou předvedl salto, za které by se nemuseli stydět ani rození cirkusáci. Heinzeho sice Korejec Kim Jung-Woo dohrával dost nešetrně, na první pohled to vypadalo nebezpečně, jenže ve skutečnosti Argentince nijak ostře nezasáhnul.

Foto Reuters

Navzdory tomu se argentinský obránce na hřišti válel jak po napadení partičkou z nejbližší kung-fu školy. Nejvíc si musel ublížit svým vlastním skokem.

Simaluce Gabriela Heinzeho v duelu proti Jižní Koreji
Video se připravuje ...

Milan Jovanovič (Srbsko)

U něj se dá o talentu hovořit jen těžko, protože jeho simulace jsou ze všeho nejvíc především srandovní. Jako ta z utkání proti Ghaně. U pomezní čáry ho napadali hned dva soupeři, Prince Tagoe se do něj mírně opřel.

Se vteřinovým zpožděním se Jovanovič ohnul jak po direktu od Mikea Tysona a padnul k zemi. „Takhle sebou mrskají lidé, které trápí ledvinové kameny,“ žertovali na Jovanovičův úkor angličtí novináři.

Simulace Milana Jovanoviče v zápase s Ghanou
Video se připravuje ...

Články odjinud


Články odjinud