Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Legendární lyžař Miller je v šoku. Bráchu (†29) našli mrtvého!

Autor: rou

Legenda amerického lyžování Bode Miller prožívá rodinnou tragédii. Jeho bratra Chelona, který měl na snowboardu našlápnuto na olympiádu do Soči, našli v neděli mrtvého v jeho přívěsu v Mammoth Lakes v Kalifornii. Příčina smrti se vyšetřuje, policejní orgány ale vylučují vraždu.

Tělo Millerova bratra našel jeho kamarád, který také v neděli po poledni zavolal policii. Když ale záchranáři dorazili, mohli jen konstatovat smrt devětadvacetiletého muže.

Chilly, jak se Chelonovi přezdívalo, skončil nedávno čtvrtý na mistrovství Spojených států ve snowboardcrossu a myslel si na účast na olympijských hrách, kromě závodů také natáčel snowboardové filmy.

"Chelone Miller byl ctižádostivý elitní sportovec, který v této sezoně udělal ve snowboardcrossu velký pokrok. Všichni jsme hluboce zarmoucení zprávou o jeho smrti a chtěli bychom vyjádřit naši nejhlubší soustrast jeho rodině," stojí podle agentury AP v prohlášení šéfa americké lyžařské a snowboardové asociace Billa Marolta.

Mladší Millerův bratr před měsícem zvítězil v tour pořádané bývalým lyžařem Daronem Rahlvesem, který na svém účtu na Twitteru hned vyjádřil soustrast pozůstalým.

"R.I.P. Chilly... Budeš nám chybět, ale nikdy nezapomenu. Mé myšlenky jsou s Bodem a jeho rodinou."

Bode Miller je pětinásobný olympijský medailista a čtyčnásobný mistr světa, tuto sezonu ve Světovém poháru vynechal kvůli zranění kolena.