Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zásahovka Berbra a Damkové funguje: Fotbaloví rozhodčí = policisté

Autor: om, nem

Rozhodčí ovládají fotbal v Česku jako policajti křižovatku. A všemu šéfuje bývalý estébák Roman Berbr.

Mají v krvi disciplínu, respektují vyšší šarži. Vlastnosti potřebné u policie se hodí i ve zvláštní společnosti českých rozhodčích, kterou ovládá duo Dagmar Damková ( šéfová jejich komise) a Roman Berbr (její přítel a místopředseda FAČR).

Pět policajtů

Z osmi nových jmen na listině rozhodčích jsou s policií spojena dvě. „On se s tím nikdo nechlubí, ale Jaroslav Kubr a Zdeněk Vaňkát pracují pro policii,“ sdělil Blesku jeden ze sudích. Z původní listiny rozhodčích jsou u policie najisto tři: Robert Hájek, Martin Wilczek a Lucie Ratajová. „Na listině je třiašedesát jmen a podle mě tam je minimálně šest policajtů,“ tvrdí bývalý rozhodčí z Čech. Blesk jich našel pět.

Kat

Zdeněk Vaňkát má sice přezdívky Řezník či Kat, ale na hřišti se chová jako »muž zákona psaného samotným Berbrem«. Proslul jarním divizním duelem, v němž hráčům Malše Roudné nadělil tři červené karty, což podle všeho byla odveta za to, že klub podpořil kandidaturu Markéty Haindlové na předsedkyni fotbalové asociace.

25x víc peněz

Výsledek? Vaňkát povýšil z divize, kde bral tisícovku za zápas, do elitní skupiny. To se vyplatí! Hlavní bere 25x více (25 000) za zápas, asistent 15 tisíc. Mimochodem, policistou je i Drahoslav Drábek, jenž skandálně ovlivnil jarní záchranářský duel Budějovice – Příbram (0:1). Kvůli tomu byl uklizen do ČFL, kde po zbytek sezony pískal nejatraktivnější duely. Inu, když umí plnit příkazy, náleží mu odměna – to je ve fotbale zákon, na který je pod tímto vedením spolehnutí.

Fotbalisti, pozor! Rozhodčí Zdeněk Vaňkát umí zacházet i s kvérem a obuškem!
Fotbalisti, pozor! Rozhodčí Zdeněk Vaňkát umí zacházet i s kvérem a obuškem!