Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidé se smějí výkonu Viktorky v Mnichově: Tohle je bída Plzně!

Autor: simao

Obhájce titulu v Lize mistrů má sice devětkrát dražší tým a je zkrátka "někde jinde", přesto všichni fanoušci Viktorie Plzeň doufali, že by se český mistr mohl pokusit alespoň o důstojný souboj. Propastný rozdíl při včerejším zápase však šokoval. Plzeňští dostali nepopulární "bůra" a navíc byli zcela neškodní! Sklízí proto nyní posměch řady lidí. Oprávněně?

Jako by německý klub hrál úplně jiný sport než elitní český tým. Na střely na branku to bylo 22:0. Na střely mimo 13:0. Z toho rezultuje neúprosná bilance - Plzeňští bránu Manuela Neuera ani jednou neohrozili! Bayern Mnichov tak klidně mohl hrát bez gólmana, smějí se někteří. A také německý tisk si libuje, jak si Bayern v klídku zatrénoval.

Viktorku přitom držel nad vodou hlavně brankář Matúš Kozáčik. Pochytal toho spousty, i na úvodního penaltu Ribéryho, nařízené po chybě stopera Hubníka, si sáhl. Jenže stejně pětkrát lovil míč ze své sítě. Jeho spoluhráči v poli mu příliš nepomohli. Někteří by možná rádi, jenže rychlíkům typu Robbena, či střídajícího supertalenta Götzeho, prostě nestíhali. Opravdu je tak propastný rozdíl mezi českým a německým fotbalem?

Sotva se dostali za půlku

Hráči Viktorky byli rádi, když se dostali přes půlku. Většinu času však strávili zalezlí v obranném valu. Navíc bohužel zdaleka ne nepropustném. Za jejich záda se hráči Bayernu dostávali až povážlivě často. A snadno. Ostatně i kouč Vrba přiznal, že doufal v pevnější a soudržnější defenzívu. Ta se však sesypala jako domeček z karet. Otázkou ale je, zda sázka na sestavu bez klasického útočníka a "zaoarkovaný autobus" před vlastním vápnem byla ta správná. Vždyť i průměrný bundesligový Freiburg, který měl nedávno problémy s Libercem, vydoloval tuto sezónu z Allianz Areny bod za remízu 1:1. Především díky odvaze, zarputilosti a jen přiměřené dávce respektu. A samozřejmě i štěstí, když ostrostřelci Bayernu neměli svůj den.

Kadlec: Na Bayernu se to mančaftům zkrátka stává

Viktorka však působila až příliš zakřiknutým dojmem. Hrála sice na půdě patrně nejlepšího týmu současnosti, ale stejně... "Co potkalo v Mnichově tým Plzně, se tam přihodí 99 mančaftům ze sta. Nedostane se k míči, a když ano, hned ho ztratí. Bayern neustále napadá, nedá soupeři vydechnout," zastává se Horvátha a spol. v dnešním Sportu bývalý reprezentant Miroslav Kadlec. Na držení míče to ostatně bylo 70:30.

Ani jedna střela

Přesto je řada fanoušků rozčarovaná. V zázračné vítězství snad ani nedoufali, jenže alespoň nějaký ten pokus to chtělo. takto zůstala mapka střeleckých pokusů Plzně zcela holá... Na detailní statistiky z celého zápasu v Mnichově se podívejte v zítřejším Blesku!

Philipp Lahm (vlevo) sleduje hlavičkový souboj Bastiana Schweinsteigera s Václavem Procházkou
Philipp Lahm (vlevo) sleduje hlavičkový souboj Bastiana Schweinsteigera s Václavem Procházkou