Jan Podroužek
24. října 2013 • 17:30

Bídné statistiky hráčů Plzně na Bayernu: U míče byli jen 19 minut

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

STATISTIKY | S nadsázkou se dá říct, že fotbalisté Plzně se ve středu večer pokochali hrou nejlepšího mužstva planety s tím, že na to zabrali exkluzivní místa. Bayern, vítěz všech posledních trofejí, které mohl získat, je povodil tak, že to nezapřel jak herní projev na hřišti, tak statistika zápasu. Porovnání čísel, která uvidíte níže, dokazuje, že prohra Západočechů 0:5 je ještě poměrně příznivá lhářka.



Míč ve hře 44:29 – 19:10

První do očí bijící rozdíl. Skoro o půl hodiny víc měli míč na kopačkách hráči Bayernu oproti Plzni. Hosté (téměř) neútočili, takže těch 19 minut je napočítaných převážně z jejich mezihry v zadních řadách.

Pro zvětšení klikněte. Rozestavení a pohyb hráčů.Foto uefa.com

Střely na bránu: 22:0, celkem 35:0, rohy 10:2

O těchto číslech se toho napsalo už dost. Přesto to sem opět patří. Jediný Daniel Kolář se v prvním poločase pokusil ohrozit notně uzívaného brankáře Bayernu Manuela Neuera, jenže střela „falešného“ útočníka Viktorie byla zblokovaná, nešla ani na bránu a Neuer si pro odskočený míč musel dojít až skoro na velké vápno.

Přihrávky celkem: 836:323, úspěšné 735:185 (procenta úspěšnosti 88% - 57%)

Porovnání přihrávek Plzně a Bayernu je devastující. Míč si mezi sebou pinkali skoro jen muži v červeném, a když ho na chvíli zpacifikovali bílí, po pár dotecích ho, tísněni vysokým a agresivním napadáním soupeře, nekonstruktivně odevzdali.

Pro zvětšení klikněte. Přihrávky hráčů Viktorie Plzeň.Foto uefa.com

Lahm? Přihrávky celkem: 54, úspěšné: 53, procentuální úspěšnost: 98%

Tohle je statistika přihrávek kapitána Bayernu Philippa Lahma. Neměl jich zdaleka nejvíc z celého týmu, třeba Bastian Schweinsteiger jich vyplodil plných 120 (106 úspěšných), tedy skoro polovinu toho, co celá Plzeň dohromady. Ale Lahmova práce byla skvělá v tom, že za celých 90 minut plus krátké nastavení zkazil jen jednu asistenci z 54! Z hráčů Viktorie byl na to nejlíp Daniel Kolář. Z 30 přihrávek došlo na místo určení 20. Úspěšnost 67%.

Pro zvětšení klikněte. Přihrávky hráčů Bayernu Mnichov.Foto uefa.com

Spáchané fauly: 6:14

Je to jednoduchý důkaz toho, kdo chtěl tvořit, a kdo bořit. Ale to není negativní kritika, tak byly role dané. Jenže v případě, že Plzeň chtěla destrukční hrou rozbít silnou a rychlou kombinaci Bayernu, je počet jejích spáchaných faulů ještě nízký.

Viktoria byla pod neustálým zámkem a hra v Allianz Areně přitom celkem pěkně plynula. Důvodem je to, že hráči Plzně nestačili na své soupeře rychlostně, ale i obratností, takže jim mnichovské hvězdy utíkaly, potažmo se jim šikovně vysmekly. Pokud by Plzeň kouskovala hru častěji, nemuselo by k „bůru“ dojít.

Pro zvětšení klikněte. Základní údaje zápasu.
Pro zvětšení klikněte. Základní údaje zápasu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud