Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pořadatel o incidentu s Horváthem: Udělal ze mě zločince, lidsky u mě skončil

Autor: nem

Vousatý zaměstnanec Škodovky má celostátní slávu, o kterou nestál. O pořadateli Jiřím Řehákovi (43) prohlásil hvězdný fotbalista Pavel Horváth (38), že mu vyťal pohlavek.

Nechutná scéna se odehrála po skončení sobotního mače Mladá Boleslav – Plzeň (1:2). Grády už tak do krve vyhecované řeže ještě vyšrouboval diletantský sudí Hrubeš tím, že Horváthovu mančaftu bůhvíproč odpustil jasnou penaltu.

Vzteky šílení fans Středočechů na Plzeňáky sprostě řvali a lili na ně pivo. Z toho maglajzu vešel »Horvi« do tunelu, kde bezpečnost aktérů duelu střežil Jiří Řehák v zelené vestě. Ten Blesku podává svůj pohled na to, co se tam seběhlo.

„Žádný pohlavek to nebyl a mám na to jako svědka kolegu. Poplácal jsem Horvátha po ramenou a řekl jsem, že mu rozhodčí pomohl ke třem bodům. Nic víc,“ vysvětluje.

„On se asi po třech krocích otočil, zeptal se mě, proč ho biju, a šel dál. Jsem sportovec. Myslel jsem to jen sportovně. Jako fotbalistu jsem ho obdivoval a on se se mnou letos na jaře v pohodě fotil,“ hájí se Řehák a ukazuje na snímek.

Úcta je pryč
„Vím, že jsem na něj neměl sahat. Jako pořadatel jsem udělal chybu,“ uznal. Ovšem Horváthovo »práskání« o facce před médii má za cílenou podlost. „Vážil jsem si ho lidsky, ale teď už ani náhodou,“ říká natvrdo Jiří Řehák.

„Horváth ze mě udělal zločince, aby se nepsalo o tom, jak rozhodčí řídil zápas. Tak se píše o mně,“ uzavřel své trpké povídání podezřením na kamufláž muž, kterého najednou zná celá republika.

Komu věříte? Slavnému hráči, nebo chlápkovi z automobilky?

Kámoši. Hvězda Horváth a pořadatel Řehák se spolu letos na jaře v pohodě fotili.
Kámoši. Hvězda Horváth a pořadatel Řehák se spolu letos na jaře v pohodě fotili.