Jonáš Bartoš
10. listopadu 2013 • 09:16

Pořadatelé v Boleslavi selhali. Fanoušci nemají na tiskovce co dělat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Peprné nadávky, létající kelímky na hřiště, všudypřítomná zloba. Tohle všechno lze po nepovedeném zápase, který navíc podle domácích ovlivnil rozhodčí, pochopit. Jenže pohlavek od pořadatele kapitánovi Horváthovi, přítomnost fanoušků na tiskové konferenci a urážky hlavního rozhodčího cestou ze šaten, to už v sobotu večer sklouzlo v Boleslavi za hranu. 



Pavel Vrba seděl v místnosti pro novináře. U stolu čekal na začátek tiskové konference, když se uvnitř objevili boleslavští fanoušci. „Co ti rozhodčí??!!“ začali se pomalu překřikovat. „Tohle poslouchat nebudu,“ řekl rázně plzeňský kouč a odešel. Trvalo několik minut, než se situace uklidnila a Vrba se vrátil do místnosti, aby mohl hodnotit zápas.

Situace po zápase Boleslavi s Plzní byla vyhrocená, pořadatelé ji stoprocentně měli zvládnout lépe. Jak je přece možné, aby se fanoušci dostali do prostorů, které mají být hlídané a kam se smí jen na novinářské akreditace?

Jednání lidí zodpovědných za chod zápasu nefungovalo ani v jiných věcech. Zejména při divokém závěru, kdy dokonce jeden z nich udeřil Pavla Horvátha. Za útok na hráče (byť asi nešel o žádný tvrdý úder ani úmysl o zranění) by jinde jakýkoliv fanoušek vyfasoval zákaz vstupu na stadion, nemluvě o člověku z pořadatelské služby!

Udržet nervy měli po zápase i nasupení domácí hráči, když se po konci utkání nahrnuli k sudímu Hrubešovi. Nadávky, které létaly z pusy člena boleslavského realizačního týmu, by ze sebe těžko soukal i ten největší „dlaždič.“

Tím, že Boleslavští zápas nezvládli, pro sebe zbytečně odvrátili pozornost od jiného tématu. Ve výkonu hlavního rozhodčího jdou opravdu najít chyby, po zákroku Hubníka na Zahustela se například mohla pískat penalta, sudí otáčel i jiné situace (na obou stranách).

Křikem a nadávkami si ale Boleslav nápravu nezjedná. Naopak, chování představitelů klubu mohlo donutit delegáta zápasu k tomu, aby ve zprávě o utkání upozornil na urážky směrem k rozhodčím, případně na nevhodné a neslušné jednání fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud