Jonáš Bartoš
10. listopadu 2013 • 04:10

Za Vrbou se hrnuli boleslavští fandové. Tady nebudu, řekl kouč a odešel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelská služba v Boleslavi situaci po zápase s Plzní příliš nezvládla. Jeden z členů dal po utkání přímo na hřišti pohlavek Pavlu Horváthovi, na tiskovou konferenci trenérů se dostali naštvaní fanoušci. Když je uviděl trenér Vrba, místnost pro novináře okamžitě opustil. Vrátil se až poté, co nespokojené příznivce domácích vyvedla policie.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 11. • 20:15
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
1:2
ONLINE
9. listopadu
20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 3. Nešpor

Hosté: 14. Petržela, 68. Čišovský

Sestavy

Domácí: Miller – Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (87. Šultes) – Štohanzl, Jarolím (C), Ščuk, Zahustel (76. Jeslínek) – Chramosta (58. Štajner) – Nešpor.

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Hubník – Horváth (C), Hořava – Petržela, Kolář (89. Hejda), Ďuriš (71. Limberský) – Tecl (84. Bakoš)

Náhradníci

Domácí: Diviš, Brunclík, Eliáš, Vraštil, Jeslínek, Šultes, Štajner

Hosté: Bolek, Hejda, Limberský, Řezník, Pospíšil, Wágner, Bakoš

Karty

Domácí: Štohanzl, Bořil, Nešpor, Zahustel, Kysela, Šultes

Hosté: Hubník, Ďuriš

Rozhodčí

Hrubeš – Hájek, Pochylý

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Návštěva

4877 diváků

Fanoušci v Boleslavi jsou hodně kritičtí. Když se jim nelíbí výroky sudího, dávají to hlasitě najevo. Nahrává jim i blízkost tribun u hřiště, jejich pokřikování se velmi snadno dostane přímo k aktérům utkání.

Někteří příznivci ale chování po zápase s Plzní (1:2) přehnali. Bez jakéhokoliv povolení se nahrnuli do tiskové místnosti pro novináře, kde hodnotí zápas trenéři. Pavel Vrba už nějakou dobu seděl u stolu v místnosti a čekal na zahájení tiskové konference.

Přítomní fanoušci na něj začali pokřikovat, aby vysvětlil podle nich nefér výroky rozhodčího. „Tady nebudu,“ odvětil plzeňský trenér a odešel z místnosti. Vrátil se až za několik minut v momentě, kdy policie boleslavské příznivce vyvedla pryč.

„Emoce okolo utkání mě nepřekvapily, v Mladé Boleslavi je to vždycky takové. Kontakt s diváky je tady strašně blízký, fanoušci jsou nedaleko hráčů, protihráčů i trenérů. Po zápase to tady je vždycky,“ říkal kouč.

„Když poslouchám fanoušky, hodnotí se mi to složitěji. Ale myslím, že se hrálo oboustranně kvalitní utkání. Oba týmy chtěly vyhrát, my jsme měli víc štěstí. Jsem strašně spokojený s tím, že jsme první tým, který letos Boleslav na jejím hřišti porazil,“ řekl k utkání Vrba.

Gólman Mladé Boleslavi Miroslav Miller zasahuje v zápase s
Gólman Mladé Boleslavi Miroslav Miller zasahuje v zápase s

Domácí vyrukovali na Plzeň s agresivní hrou, která se jim dlouho vyplácela. S tvrdostí to leckdy přeháněli, jen v prvních 24 minutách dostali od sudího Hrubeše tři žluté karty. Tvrdě ale hráli i Plzeňští, například po faulu Hubníka na Zahustela se nejspíš měla kopat penalta.

„Podle mě ty karty nebyly za agresivnější hru. Boleslavští je dostávali spíš za to, když zatahovali za ruční brzdu a faulovali naše hráče v přechodové fázi. Hrálo se na hranici, ale tak to ve fotbale má být. Neřekl bych, že souboje byly nefér,“ uvedl Vrba.

Závěr zápasu negativně ovlivnilo napadení Pavla Horvátha jedním z pořadatelů, který dal plzeňskému kapitánovi pohlavek. Zástupci boleslavského klubu po cestě do šaten navíc sprostě nadávali rozhodčím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud