Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Federer v průšvihu! Pro dvojčata staví obří hřiště. A sousedé zuří

Autor: pan

Daří se mu všechno, na co sáhne. V úterý tenisový mág Roger Federer prostřednictvím sociálních sítí oznámil světu, že jeho manželka Mirkou přivedla na svět dvojčata. Už podruhé! Skoro pětileté slečny Myla Rose a Charlene Riva se mohou těšit na bratříčky Lea a Lennyho.

Ne vše však sedmnáctinásobnému grandslamovému vítězi vyjde podle podle představ. Potom, co se kvůli radostné události odhlásil z probíhající turnaje v Madridu, aby mohl být s rodinou, se rozhodl pro svoji početnou čtyřčlennou "školku" postavit monumentální dětský koutek.

A to si buďte jisti, že nejde o žádné skromné pískoviště. Za místo, kde by měly jeho děti dovádět, si vybral luxusní prostor v lyžařském středisku v Lenzerheide. Sousedé však z počínání tenisové legendy radostí rozhodně nešílí.

Roger Federer bude kvůli výstavbě hřiště čelit žalobě sousedůFoto twitter com

Podle nic totiž obří stavba zásadním způsobem zasahuje do chráněné oblasti, porušuje povolené míry pro stavbu a brání jim ve výhledu na okolní krajinu. A nezůstalo jen u stížností. Na Rogera Federera již zavolali právníky.   

Rodák z Basileje je proslulý nejen jako možná nejlepší tenista historie, ale i jako vzor dokonalosti, pro kterého je rodina jednoznačně na prvním místě.

„Moje žena a děti pro mě znamenají všechno, neumím si svůj život bez nich představit,“ prohlásil před nedávnem v jednom z rozhovorů.

Teď však bude mít sedminásobný wimbledonský šampion co vysvětlovat.

Mirka Federerová s kamarádkou Annou Wintourovou, šéfredaktorkou časopisu Vogue
Mirka Federerová s kamarádkou Annou Wintourovou, šéfredaktorkou časopisu Vogue