Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sjezdařka Šárka Strachová: Dala deset milionů za tátovu svobodu!

Autor: Tomáš Pokorný

Nečekaný zvrat má válka mezi lyžařkou Šárkou Strachovou (29) a tátou Petrem Záhrobským (62). Za zpronevěru mu hrozilo až deset let basy. Ona ho z ní teď vysekala! Cena? 10 milionů korun.

Podle dokumentů, které Blesk viděl, byl Záhrobský letos v červnu obžalován kvůli zpronevěře 9 927 505 korun. Z většiny jde o peníze, které Šárka v letech 2007 – 2009 vydělala na závodech, a které její otec bez jejího vědomí vybíral v rakouských bankách.

Pokud by byl odsouzen, šel by si sednout na 5 až 10 let za mříže. „Taková je sazba v případě škody vyšší než 5 milionů korun. Podmínku udělit nelze,“ řekl Blesku právník Jaroslav Ortman.

Soucit

Jenže soudu, který měl začít každým dnem, i žaláři Záhrobský unikne! A to díky Šárce, přestože se před pěti lety ve zlém rozešli a v kontaktu nebyli ani předloni, když ona bojovala s nádorem na mozku o život. Bývalá mistryně světa ve slalomu a bronzová z OH 2010 se totiž rozhodla vzít zpět svůj souhlas s trestním stíháním z roku 2011.

„Je to pravda. V pátek jsem odeslala příslušné dokumenty soudu,“ potvrdila Strachová informace Blesku. „Před třemi lety jsem cítila obrovské zklamání a s trestním oznámením jsem souhlasila s vědomím, že už nebudu dál přehlížet nebo tolerovat neúctu a nepokoru svého otce. Od té doby jsem ale ušla velký kus cesty, tři roky staré pocity jsou pryč a zůstal jen soucit,“ vysvětluje Šárka.

Peníze neuvidí

Velkorysý krok se rozhodla udělat s vědomím, že už nikdy neuvidí ztracené miliony. „S tím už jsem smířená dávno. O peníze nejde a nešlo. Definitivně tím zavírám tuto kapitolu svého života, když energii, kterou mi brala, mohu nyní směřovat jinam.“

I na trénink stability má Šárka Strachová-Záhrobská sofistikované přístroje
I na trénink stability má Šárka Strachová-Záhrobská sofistikované přístroje