Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozhlasoví reportéři zažili válku fanoušků na vlastní kůži: Šlo nám o život, zachraňovali jsme děti!

Autor: top

Přímo uprostřed běsnění chuligánů se při čtvrtečním zápase Slovanu Bratislava se Spartou (0:3) ocitli reportéři Radiožurnálu Jan Kaliba a Mirko Vasič. Báli se o zdraví, o techniku, ale také zachraňovali děti!

Utkání sledovali z buňky na tribuně, kde se fanoušci obou celků střetli. Vzduchem lítaly sedačky, pěsti, máchalo se kovovými tyčemi, které původně podpíraly plot, ale nakonec posloužily jako zbraň.

„Měli jsme to všechno přímo před očima, protože kabina neměla žádné sklo. Nebylo to příjemné, ale na rozdíl od běžných fanoušků jsme byli aspoň trošku chráněni,“ řekl Blesku Jan Kaliba. „Na tribuně byli i vyděšení rodiče s dětmi, kolegovi dokonce jedno podali, aby ho vevnitř kabiny schoval pod pultíkem. Bylo mu tak sedm let,“ popisuje Kaliba dramatické chvíle, během nichž se snažili dál vysílat.

Nakonec se sami dostali do konfliktu s jedním z ničemů. „Začal nám vytrhávat dráty, ale vysílání nepřerušil, neboť jen vytáhl moje sluchátka.“

Vedle Kaliby pozorovali řádění na tribuně také komentátoři slovenské televize. „V jednu chvíli nám šlo o život,“ přiznal bývalý fotbalista a odborník RTVS Szilárd Németh.

Provokace fanoušků Slovanu zřejmě spustila celou divočinu, na kterou Sparta málem doplatila kontumací
Provokace fanoušků Slovanu zřejmě spustila celou divočinu, na kterou Sparta málem doplatila kontumací

Podívejte se, jak zápas Sparty na Slovanu přerušili fanoušci
Video se připravuje ...