Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký mejdan pro Velkýho čápa! Pelta slavil 50 v luxusu, kdo všechno přišel?

Autor: Petr Němec, Tomáš Pokorný

Svět už je takový. Funebrák z Hrobařových Kostomlat slaví narozeniny desítkou ve »čtyřce «, kde se plive na zem. Šéf fotbalového svazu opulentní hostinou ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

„Fotbalu věnuju devadesát devět procent svého času, mám tisíc schůzek, pracuju pátek svátek,“ dává si do svého C. V. Miroslav Pelta . U svých padesátin však tohle rčení zrušil. Trachtaci uspořádal právě v pátek.

Z mého života

Byl to mejdan s rautem i s patřičným přídělem vzpomínek, aspirující na remake filmu o hudebním velikánovi Bedřichu Smetanovi Z mého života. „Promítaly se Mirkovy fotky od dětství až dosud. Moderoval to Jakub Kohák ,“ pověděl Blesku jeden z účastníků večera.

Alois Hadamczik možná po telefonu domlouval nějaké obchody
Alois Hadamczik možná po telefonu domlouval nějaké obchody

Vzal je pod křídla

Dort a čáp pro Velkýho čápa. Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta oslavil své padesátiny velkolepěFoto Blesk.cz
„Dostal dort, a protože se mu říká Velkej čáp, tak i figurku čápa. Řekl, že nás všechny bere pod svá křídla,“ vyprávěl člověk z hostiny, která začala v 19:00 a končila dlouho po půlnoci.

Pelta dostal dary za statisíce. Na obalech, které nosili hosté do hotelu, se skvěly značky jako Monta Blanc (luxusní hodinky a pera) či Louis Vuitton.

Byla to velkolepá událost! Vrchní z restaurace si teď týden nebude mýt pravou ruku a roky bude své spolupracovníky oblažovat chlubením: „Obsluhoval jsem strahovského šéfa!“

A také jeho mocné hosty ze všech sportovních branží! „Já mám pověst člověka, který spojí nespojitelný,“ tvrdí o sobě Pelta. Tak se podívejme, koho na své abrahámoviny sjednotil.

Mocní muži sportovního světa: (zleva) Šéf České sportvní Černošek, tenisový boss Kaderka, předseda FAČR Pelta, předseda České unie sportu Jansta, vládce hodlingu Synot a senátor Valenta a všeuměl KohákFoto Blesk.cz