Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Daniel Kolář po smrti manželky Terezy: Fotbal mu vrací radost!

Autor: Václav Baumann

Před necelým měsícem mu manželka Tereza (†30) zemřela na rakovinu. Daniel Kolář (29) teď ale konečně může přijít na jiné myšlenky, v Plzni mu totiž začala příprava.

Všechny dosavadní góly slavil Kolář tím, že složil ruce do písmene T. Právě jeho životní láska Tereza, s níž devět let společně žil, pro něj znamenala nejvíc. Proto když ji v prosinci ztratil, zažíval nejhorší chvíle života.

„Jsem nesmírně vděčný za každou chvíli, kterou jsem s tebou mohl mít. Navždy tu budeš se mnou,“ psal na Facebooku zdrcený Kolář krátce po její smrti.

Sílu mu teď dodává fotbal. A vypadá to, že díky spoluhráčům už je z něj zase ten starý šprýmař!

Vtípky i pokora
Hlavně s parťákem Milanem Petrželou (31) se totiž při prvním tréninku Plzně v novém roce hodně nasmál. Až tak, že rozjívenou dvojici dokonce musel kouč Miroslav Koubek (63) okřikovat: „Kluci, soustřeďte se! Moc se bavíte!“

Stačilo však jediné upozornění a Kolář jako naprostý profesionál nasadil vážnou tvář a zaměřil se jen na svůj výkon. „Dan bude jako obvykle pracovat na 100 %. Jak jsem ho poznal, je to mentálně silný muž,“ ocenil Koubek přístup svého svěřence.