3. ledna 2015 • 20:00

Velká PROGNÓZA 2015: Získá Česko medaili na MS? Obhájí Sparta titul?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Vladimír Růžička udílí pokyny hokejovým reprezentantůmTrenér Vladimír Růžička udílí pokyny hokejovým reprezentantůmFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Všechny sportovní vrcholy roku mají sportovní fanoušci ještě před sebou. Zajímá vás, jestli hokejová reprezentace ovládne domácí MS v Praze a Ostravě? Vyhraje tenistka Petra Kvitová znovu grandslamový titul? Budou se mistrovské oslavy ve fotbalové Synot lize konat znovu na Spartě, nebo v Plzni? Projděte si velkou prognózu Sportu pro rok 2015.

  • Hokejová reprezentace na MS 2015

    Termín: 1. – 17. května
    Odhad deníku Sport: bronz, pořadí: 1. Rusko, 2. Švédsko, 3. Česko

    Trenér Vladimír Růžička udílí pokyny hokejovým reprezentantůmFoto Michal Beránek (Sport)

    Zoufalá situace dneška může být předzvěstí medailového zítřka. Nenechte se otrávit mizernými výsledky hokejové reprezentace v průběhu sezony. Těšte se na vrcholnou party, kterou hostí Praha a Ostrava. A nepochybně jí bude žít celá republika.

    Výjimečný svátek si zaslouží i výjimečné výkony. A že jich bude k zisku medaile potřeba! Věříme. Věříme, že trenér Vladimír Růžička naverbuje takový výběr, který dokáže po jedné z nich sáhnout. Pomýšlet na finále je snad až přehnaně odvážné, bronz však reálný.

    Už proto, že i těm největším hvězdám by bylo stydno odmítnout pozvánku rvát se za svou zemi přímo v jejím jádru. Těšte se, jak svou formu předvede Jakub Voráček. Jak své náhry bude rýsovat Marek Židlický. A možná přijde i Jaromír Jágr... Kdo ví...

  • Fotbalová reprezentace v kvalifikaci o EURO 2016

    Termín: 28. března – 13. října

    Odhad deníku Sport: postoupí na EURO 2016

    Ladislav Krejčí, Michal Kadlec a Matěj Vydra se radují po kvalifikační výhře nad NizozemciFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Deset bodů postačí určitě, šest ovšem asi taky. Reprezentace pod Pavlem Vrbou rozehrála boj o Evropu tak parádně, že postup na francouzský šampionát berou všichni za jasnou věc. Ve sportu sice nikdy nevíte, ale v tomto případě se asi ví – národní tým na EURO opravdu postoupí.

    Po výhrách nad Nizozemskem, Tureckem, Kazachstánem a Islandem a při systému, kdy první dva postupují přímo a nejlepší třetí rovněž, to vážně vypadá na hotovou věc. V předchozích kvalifikacích končily ve většině případů na druhé příčce týmy s osmnácti body, Češi jich mají dvanáct a před sebou duely, kde v některých případech body nelétají příliš vysoko – postupně potkají Lotyšsko (d), Island (v), Kazachstán (d), Lotyšsko (v), Turecko (d) a Nizozemsko (v). A nejpozději 6. září po zápase v Lotyšsku bude bouchat ohňostroj.

  • Fotbalové ME do 21 let

    Termín: 17. – 30. června

    Odhad deníku Sport: Česko vypadne ve skupině, pořadí: 1. Německo, 2. Portugalsko, 3. Anglie a Srbsko.

    Trenéři všech účastníků EURA U21, které se bude letos konat v České republiceFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Bude to v červnu na českém šampionátu naháněná. A lovnou se stane Německo. Jednoznačný favorit, kterého nemá zastavit nic a nikdo. Hvězdy bundesligy, pak velká díra a sedm zbylých týmů. Západní sousedé se sami, kvůli nebojácným výrokům vlastního kouče Horsta Hrubesche, postavili před jasnou věc. Zlato. Vše jiné je málo. Jenže mířit vysoko může i Portugalsko s velmi silným útokem, Anglii zase zdobí výstavní defenziva.

    A Česko? Už postup ze skupiny (Německo, Dánsko, Srbsko) bude jako bojovat o život a deník Sport si myslí, že se to nepovede. Příprava se týmu Jakuba Dovalila zrovna nepovedla a žádný progres k vidění není. Naděje se určitě zvětší při účasti tria Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Matěj Vydra. Pokud s obrovským vypětím Česko přece jen skončí ve skupině druhé a postoupí, následně by v semifinále přišel střet nejspíš s jedním z dvojice Portugalsko-Anglie. Bylo by to ovšem (příjemné) překvapení.

  • Fotbalová Synot liga

    Termín: 21. února – 30. května

    Odhad deníku Sport: titul získá Sparta, pořadí: 1. Sparta, 2. Plzeň, 3. Jablonec.

    Souboj Sparty s Plzní bude na jaře opět vrcholem Synot ligyFoto Jaroslav Legner (Sport), Michal Beránek (Sport)

    Plzeň, nebo Sparta? A pozor, taky ještě Jablonec… Chystá se další ligové jaro, kde to asi bude bublat až do samotného konce. Dva teď už tradiční rivaly dělí jediný bod. To je jako nic.

    V tuhle chvíli má lehce navrch Plzeň – hned po konci podzimu se mohla soustředit na posily (zatím pro jaro Mahmutovič, Baránek), v klubu panoval klid. Sparta si prožila jiný příběh. Skoro odvolala trenéra Lavičku, posily dosud nesehnala žádné. Pokud u toho zůstane, musí se spolehnout, že její hráče nezradí zdraví, protože mezi jejími náhradníky se adekvátní náhrada hledá hůř.

    I tak pro deník Sport zůstává velmi mírným favoritem na mistrovský titul. Proti její vůli jí ubyly evropské povinnosti, což v lize prospěje. Navíc zápas proti Plzni hraje doma, pro ni další důležitý plusový faktor.

  • Petra Kvitová

    Termín: 19. ledna – 1. února Australian Open, 25. května – 7. června French Open, 29. června – 12. července Wimbledon, 31. srpna – 14. září US Open

    Odhad deníku Sport: triumfuje na US Open

    Česká tenistka Petra Kvitová zažila úspěšný rok a vyhrála i anketu o Sportovce rokuFoto Barbora Reichová (Sport)

    „Věřím, že na další grandslam nebudu čekat opět tři roky.“ To je motto, s nímž vstupuje tenistka Petra Kvitová do roku 2015. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si menší mety dávat nemůže, vyhrát jeden z turnajů velké čtyřky je jejím velkým cílem pro příštích dvanáct měsíců. A co nejvíc se přiblížit prvnímu místu, nejlépe se na něj rovnou dostat, ten další. Sport tipuje, že první úkol splní, ten druhý jí ještě unikne.

    Kvitové bude v březnu pětadvacet let, coby hráčka se dostává na vrchol sil a potvrdí to. Zatím je ženou jednoho turnaje (Wimbledon), tentokrát udeří tam, kde se to od ní bude nejméně čekat – na US Open. Na newyorských betonech si sice pravidelně vybírá slabší chvilky a jde o její nejméně oblíbený grandslam, tentokrát však využije rychlého povrchu a rozehraná z předchozích měsíců zazáří. Rychlý beton přinese Kvitové třetí grandslam.

  • Jakub Voráček

    Termín: 11. dubna (konec základní části NHL)

    Odhad deníku Sport: bodování: 1. Ryan Getzlaf, 2. Jakub Voráček, 3. Claude Giroux. Parádní fazona nakonec na absolutní triumf ještě stačit nebude.

    Hokejový útočník Jakub Voráček prožívá v NHL životní sezonuFoto ČTK

    Útočník Jakub Voráček nakonec nasbírá báječných 109 bodů (37+72). Jenže neodolá finiši Kanaďana ve službách Anaheimu, kterého k zisku ceněné trofeje nakopne uzdravený střelec Corey Perry. Český forvard bude nadále těžit ze souhry s mužem, který si od Jaromíra Jágra vysloužil přezdívku „Malý Mario“, a Claude Giroux i díky tomu skončí v dostizích za Art Ross Trophy třetí.

  • Medailový Peking pro atlety

    Termín: 22. – 30. srpna MS v Pekingu

    Odhad deníku Sport: 3 medaile (Špotáková, Kudlička, Drahotová)

    Oštěpařka Barbora Špotáková je českou atletickou jistotou posledních letFoto Barbora Reichová (Sport)

    Atletický světový šampionát v Pekingu uvidí úspěchy českého týmu. Chodkyně Anežka Drahotová využije slabé chvilky dopingovým vyšetřováním poznamenaného ruského týmu a vyhraje závod na 20 kilometrů. Medaili získají i oštěpařka Barbora Špotáková a tyčkař Jan Kudlička, který bude jako první Čech atakovat hranici šesti metrů. O stupně vítězů si to v přímém vítěz souboji rozdají na překážkách také vracející se Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou. Blízko bude i čtvrtkař Pavel Maslák.

  • Königův první rok ve Sky

    Termín: 9. – 31. května Giro d‘Italia, 4. – 26. července Tour de France

    Odhad deníku Sport: v nové superstáji Sky se prosadí

    Český cyklista Leopold König bude jezdit za tým SkyFoto Koláž iSport.cz

    Dvouletý podpis s týmem Sky ho vynesl z druhodivizního Net-Appu do jedné z nejbohatších stájí světa. Sedmý muž z loňské Tour by tam měl být lídrem místo Chrise Froomea na některém z podniků Grand Tour. Dostal totiž příslib, že v nové sezoně by měl jet jednu Grand Tour na sebe a jednu jako superdomestik. Brit už se rozhodl pro Tour de France, takže se nabízí varianta, že by tam König Froomeovi pomáhal a na sebe jel Giro, jehož trať mu vyloženě sedí. Samozřejmě nejprve musí potvrdit roli týmové dvojky za Froomem. A na tento post se ve Sky derou čtyři kandidáti - ještě Richie Porte, Nicolas Roche a Mikel Nieve.

  • Tomáš Berdych

    Odhad deníku Sport: udrží se v desítce

    Tomáš Berdych vstupuje do nového roku s novým koučemFoto Reuters

    Po šesti letech vstoupí Tomáš Berdych do sezony s novým koučem a stále stejným cílem zapsat se mezi grandslamové šampiony. Blok v podobě Novak Djokovič – Rafael Nadal se mu na největší scéně rozrazit nepodaří, i tak si připíše další úspěšnou sezonu, během níž odrazí nástup mladších borců a udrží se v elitní í desítce žebříčku. Už ž to bude pro tenistu, jenž v září oslaví třicáté narozeniny, důvod k jásotu.

  • Hokejová extraliga

    Termín: březen/duben (finále play off )

    Odhad deníku Sport: titul získá Třinec, pořadí: 1. Třinec, 2. Sparta, 3. Litvínov

    Hokejisté Třince oslavují gól do sítě PlzněFoto ČTK

    V jejich podání to nebude spanilá jízda, sériemi play off se protrápí, o to sladší bude radost z vítězství a vyplacených multiprémií. Vyrovnané partie rozhodnou výrazné individuality, kterých se v kádru Ocelářů nachází požehnaně. Ve čtvrtfinále Třinečtí přetlačí hradecký Mountfield 4:2 na zápasy, další kolo s Kometou až v sedmém duelu rozřeší Jakub Klepiš, aby finále se Spartou hrané na šest utkání ukořistil lídr sezony v pražských Holešovicích. Zlatý gól obstará Erik Hrňa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud