Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kauza Záhrobský: Synovi vyplatil 3,3 milionu, Šárka nedostala nic

Autor: zal

V rodinné válce je na straně otce. Jenže svědectví syna Petra může Petra Záhrobského (63) potopit. Přiznal totiž, že dostal peníze, kterých se jeho sestra Šárka marně domáhá.

Když v roce 2009 Šárka Strachová opustila rodinný tým, na rakouském účtu, kam proudily prize money a peníze od firmy Head, leželo 9,9 milionu korun. „Šárky bylo 50 procent,“ přiznal Záhrobský starší. Pak však dodal: „Ale nárok nemá na nic.“ Podle Jiřiny Hellerové, jeho exmanželky a matky obou dětí, se Šárka snažila s otcem na vypořádání dohodnout. To on popírá.

„Účet jsem považoval za svůj,“ říká Záhrobský starší a podle toho se také choval. Zatímco Šárka nedostala nic, na účtu syna Petra přistálo v listopadu 2010 zhruba 3,2 milionu korun (Blesk o tom informoval v srpnu 2014). „Bylo to použito na lyžování, soustředění, kondičního trenéra,“ tvrdí Záhrobský mladší.

Podivné jsou na tom dvě skutečnosti: Jednak Petr čtyři měsíce na to ukončil kariéru. A pak nikdy před tím mu otec takovou sumu z rakouského účtu neposlal. „Nevím, proč to udělal,“ říká dnes s tím, že vše utratil.

Na rozdíl od své sestry prý Petr nikdy po rozpadu týmu nepožadoval rozdělení peněz. „Otec mi nenabízel ani žádnou majetkovou kompenzaci,“ uvádí. Přesto na něj byla převedena rodná chalupa na Benecku. „Bral jsem to jako dárek a prostě jsem souhlasil,“ odmítá, že by za tím bylo něco víc.

Petr Záhrobský veškerou vinu u soudu popřel
Petr Záhrobský veškerou vinu u soudu popřel