Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhrobský nechal zastavit soud: Šárko, táta přiznal porážku!

Autor: top

Už navždy mu zůstane cejch, že okradl vlastní dceru. Petr Záhrobský (63), otec sjezdařky Šárky Strachové (29), přiznal porážku ve věci zpronevěřených milionů.

Po dvou stáních totiž nechal zastavit soud, u něhož na konci minulého roku trval na projednání obžaloby. Ta ho vinila, že podle vyšetřování policie zkasíroval Šárku o 9 927 505 korun, jež vydělala na závodech. „Obžalovaný vzal zpět svou žádost o projednání věci v hlavním líčení, soud to vzal na vědomí a tím pádem je pravomocné usnesení o zastavení trestního stíhání,“ potvrdila informaci Blesku mluvčí soudu Markéta Puci.

Záhrobskému původně hrozilo až 10 let vězení. Strachová loni v létě nechala trestní stíhání zastavit a teď se ukazuje, že tím otce skutečně uchránila od kriminálu. Ten už sice nyní Záhrobskému nehrozil, nicméně si asi uvědomil, že by soud prohrál a musel by zaplatit náhradu škody ve výši 1,9 milionu korun.

„Myslím si, že dcera nemá nárok na nic. Nikdy jsem od ní nedostal zaplaceno ani korunu. Já jsem nekradl, jen jsem ty peníze využil na lyžování,“ hájil se Záhrobský před pár dny u soudu. Své jméno už neočistí, navíc mu vážně hrozí, že spory o další částky prohraje u civilních soudů...

Škoda, že nevyužil milost...

Jak reaguje na zprávu o ukončení procesu Šárka? „Jí se nijak netýkal, šlo o soud se státem,“ řekl Blesku mluvčí Strachové Karel Tejkal. „Nicméně je smutné, že Petr Záhrobský nepochopil a nevyužil Šárčino gesto z loňského léta, kdy mu odpustila. On si vyvzdoroval konání procesu s údajným cílem očistit své jméno. Kdo byl u soudu, udělal si obrázek o tom, jak se mu to nedařilo a to ještě měli svědčit další svědci. Žádost o ukončení procesu vnímáme jako hození ručníku do ringu.“