Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Svědci o drsném pádu freestyle motokrosaře Piláta: Talent Česák má nehodu před očima!

Autor: ps

Jeden z rutinních skoků freestyle motokrosu nezvládl a z devíti metrů dopadl na tvrdou zem. Bojovník Petr Pilát (24) byl s vážnými zraněními odvezen do nemocnice, kde mu při operaci zastavili krvácení do břicha. Z blízka vše sledoval také talent českého Freestyle motokrosu Matěj Česák (15). „Byl to hrozný zážitek,“ řekl šokovaný mladík.

Bezvládně ležící tělo na kupě hlíny, Pilát v bezvědomí a strašné ticho. Tak vypadal první Česákův pohled na vážně zraněného kamaráda, jenž byl osm minut v bezvědomí.

Připravovali se v Pilátově tréninkovém centru v Čerčanech, kam pro škaredě potlučeného Piláta přiletěl vrtulník. „Chtěl jsem se rozjíždět na rampu a najednou táta ukazoval, ať nejedu. Běželi jsme k dopadu a spatřili Petra, jak nehybně leží na zemi,“ popsal Česák pro FMX.cz hrůzné okamžiky z místa nehody.

Účastník seriálu mistrovství světa se ihned podrobil operaci. „Doktoři zastavili břišní krvácení a dnes nám řekli, že bude všechno v pořádku, napsala na sociální síť vzkaz fanouškům Pilátova sestra Veronika. Stav freestylového srdcaře je stabilizovaný, ale… „Opravdu hodně ho to bolí. Má těžký otřes mozku a vnitřní i vnější pohmožděniny, ale je to bojovník. Dnes se probudil a dokonce se na mě usmál a chytil mě za ruku,“ napsala šťastná Veronika.

Pilát byl bleskově transportován do nemocnice.
Pilát byl bleskově transportován do nemocnice.