Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okurka dobrý, banán lepší! Porady Kvitové s koučem baví internet

Autor: rou

„Možná mám halucinace, ale opravdu jí teď říkal ne květák, ale okurka?“ Rozmluvy Petry Kvitové s koučem Davidem Kotyzou při zápasech na turnaji v New Havenu, který česká tenisová jednička nakonec po finálovém triumfu nad Lucií Šafářovou vyhrála, baví internet.

„Cucumber (okurka) dobrý, ale banana better (lepší).“ To je jen jedna z hlášek, jež si Kvitová s koučem, který slavil v Connecticutu 48. narozeniny, říkali při poradách přímo na kurtu. Ve hře byl i ovšem už i zmíněný květák.

Ale jak později Kvitová prozradila, nešlo o nějaké tajné signály (dost na tom, že kouč Kotyza jí přetlumočil pokyny, které trenér Steckley dával soupeřce Šafářové ), ale jen o slovní vtípky, které vznikly na základě žádosti televize ESPN, aby se při svých poradách bavili anglicky.

Každý kouč, který jde na kurt za svou svěřenkyní, si totiž musí vzít mikroport a jeho rady televize vysílá divákům. A Kvitové s Kotyzou, když se baví česky, v Americe samozřejmě nerozumí.

„Tak jsme si z ní (televize) udělali trochu srandu, proto ta okurka, květák a podobně, to bylo spíš pro pobavení,“ vysvětlila komické poznámky Kvitová pro idnes.cz s tím, že zrovna zelenina a ovoce je jen tak napadlo a nemá to žádné logické vysvětlení.