Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězda Strýcová měla jako jediná přítele v hale: Jak jí Kraus pomohl?

Autor: bko

Trvalo to dlouho a párkrát to i pořádně zabolelo. Ale letos se Barbora Strýcová (29) konečně nominace na finále Fed Cupu dočkala. A pak byla jednou z hlavních postav čtvrtého českého triumfu za pět let. Jako vyhlášená bojovnice v rozhodující čtyřhře proti Ruskám táhla hrdinku víkendu Karolínu Plíškovou (23) a svým skvělým výkonem pomohla k výhře v zápase i v celém finále. V mistrovské euforii pak přiznala, jak moc jí pomáhal přítel David Kraus (35), který byl jako jediný z partnerů českých tenistek přímo v hledišti.

Přítel Petry Kvitové (25) Radek Meidl (26) si plnil hokejové povinnosti, nová láska Lucie Šafářové (28), anglicko-řecký tenisový kouč Nicholas Tzekos (31) zase ty trenérské. Karolína Plíšková se oficiálně žádným partnerem ještě nepochlubila.

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr s manželkou a předsedkyně komise fotbalových rozhodčích Dagmar Damková
Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr s manželkou a předsedkyně komise fotbalových rozhodčích Dagmar Damková

Povolený doping v hledišti tak nakonec měla při víkendovém boji s Ruskami jen Barbora Strýcová. A zpěvák David Kraus tomu dal opravdu všechno, za divoké fandění ho ocenila i zlatá hrdinka ze čtyřhry.

„Byl úžasnej, výbornej, emotivní. Pomáhalo mi to,“ přiznala Strýcová, že svého miláčka v lóži zvládla pozorovat i při zápase. A je dost dobře možné, že známý zpěvák pak české partičce pomáhal i při celonočních oslavách v pražských klubech.