Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Směšný trest! Trenér Slavie Uhrin byl 1,5 metru od svého asistenta

Autor: Ondřej Michálek

Zákaz výkonu všech funkcí na dva zápasy vyfasoval ve čtvrtek trest trenér Slavie Dušan Uhrin (48). A v pátek Slavii »vedl« proti Zlínu (1:0) z místa kousek nad lavičkou.

 Co přesně trest za výrok směrem k rozhodčímu při zápasu v Boleslavi Uhrinovi zakazuje? „Stručně řečeno, neměl po dobu utkání vykonávat funkci trenéra,“ řekl Richard Baček, šéf disciplinárky. Tak, a teď co to znamená…

„Trenér byl v šatně před zápasem i o poločase, takže se toho oproti normálu moc nezměnilo,“ řekl střelec Slavie Tomáš Souček. A během hry? „Dušan seděl v dosahu lavičky,“ naznačil asistent Petr Čuhel, že šéf byl po ruce celý zápas.

Chce se říct slovy doktora Skružného z filmu Vesničko má středisková: „Měl jsi štěstí, Dušane, na funkci to nemělo vliv!“

Slavia - Zlín: Dušan Uhrin se z tribuny domlouvá s lavičkou
Video se připravuje ...

„Trest spočívá v tom, že trenér nesmí do vymezeného prostoru hřiště,“ upřesnil Jaroslav Kolář, mluvčí disciplinárky, jak se sankce praktikuje v Synot lize.

Neměl by ani dávat pokyny, jenže nikdo se nezabývá tím, jak tohle zařídit. Pokud by totiž Uhrina vyšetřovali a on řekl, že na lavičku jen vzkazoval, kam se půjde po zápase na pivo, nejspíš by vyvázl.

„Zjišťovali jsme si, co je a není při tomto trestu možné. Nic jsme během zápasu se Zlínem neporušili,“ řekl mluvčí Slavie Jiří Vrba. Inu, co není zakázáno, je dovoleno.

„To si z nás děláte p*del?!“ Za tuhle ve fotbalovém prostředí skoro slušnou hlášku směrem k rozhodčímu v Boleslavi Uhrin svůj trest vyfasoval.

Teď si z předpisů udělali tak nějak p*del na Slavii.

Mladá Boleslav - Slavia: Uhrina vykázali na tribunu, musel přes plot!
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia-Zlín 1:0. Pražané ubojovali těsné vítězství
Video se připravuje ...

Trenér Dušan Uhrin to však ke svým svěřencům neměl daleko
Trenér Dušan Uhrin to však ke svým svěřencům neměl daleko