Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Beznohý atlet Pistorius s krvácením v nemocnici: Pokusil se o sebevraždu?

Autor: ps

Za zabití své přítelkyně Reevy (†29) dostal šest let natvrdo, ale v base to nezvládá! Beznohý atlet Oscar Pistorius (29) si mohl podle jihoafrických médií podřezat v cele žíly žiletkami. S ošklivým krvácením byl převezen do nemocnice.

K incidentu došlo v cele, kde si Pistorius odpykává trest, který mu soud udělil za čtyři rány do těla jeho krásné přítelkyně Reevy Steenkamp.

Ruce měl pořezané, hodně krvácel. Představitelé věznice v Pretorii prohlásili, že sám Pistorius popřel, že by chtěl spáchat sebevraždu. Oscar krvácení vysvětlil dozorcům tím, že spadl z postele.

Jihoafrická média prý ale mají zprávy, že se v jeho cele našlo několik žiletek. „Oscar Pistorius vyvrátil spekulace o sebevražedném pokusu. Na základě našich pravidel nemůžeme více pro veřejnost komentovat stav vězněné osoby,“ napsal v tiskové zprávě jeden z představitelů vězeňské služby Manelisi Wolela.

Beznohý atlet, jenž chtěl svoji kariéru ukončit na olympijských hrách v Riu, byl nejprve lékaři ošetřen přímo ve vězeňském areálu, poté byl převezen do nemocnice, odkud se v sobotu vrátil do cely. Incident se vyšetřuje.

Pistorius přišl k soudu.
Pistorius přišl k soudu.