Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ty jsi ale éro, Tombo. Viki Cabadaj se utká s legendárním playboyem na sjezdovkách

Autor: pv

Tentokrát je nebude učit lyžovat instruktor Brťka. Lekci dostanou na svahu od samotného Alberta Tomby (49). Trojnásobný olympijský vítěz se utká v charitativním slalomovém závodě s českými herci Michalem Suchánkem (51) a Janem Antonínem Duchoslavem (51), kteří ztvárnili hlavní role Máchy a Cabadaje v nezapomenutelném filmu Sněženky a machři.

Bude to nezapomenutelná podívaná. Lyžařskou sezonu zahájí skiareál Alpe Cermis v populárním italském středisku Val di Fiemme ve velkém. Slavnostní Skiopening startuje 6. prosince a jeho hlavní součástí bude charitativní slalomový závod, kterého se zúčastní trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa ve slalomu a v obřím slalomu Alberto Tomba.

Herec Jan Antonín Duchoslav miluje lyžování
Herec Jan Antonín Duchoslav miluje lyžování

Mezi jeho vyzyvatele budou patřit i české celebrity jako právě herci Suchánek s Duchoslavem, jež budou chtít předvést, jak se zlepšili v lyžování od dob natáčení oblíbeného snímku Sněženky a machři z roku 1983.

„Lyžování mám moc rád a v zimě na horách je mi nejlépe. Kdyby to šlo, byl bych hercem jen přes léto a zbytek roku horalem,“ řekl před časem Suchánek. Přesto větší konkurenci bude mít italský velikán a známý playboy spíš v podobě českého sjezdaře Filipa Trejbala nebo olympijské vítězky v běhu na lyžích Kateřině Neumannové .

Šanci přispět na dobrou věc a poměřit síly s jedním z nejlepších lyžařů historie ale budou mít i ostatní lidé ubytování v apartmánech ve Val di Fiemme. A možná se na sjezdovce dočkají i slavné filmové hlášky, ale tentokrát v trochu jiné podobě: „Ty jsi ale éro, Tombo!“