Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tvrdá slova pro slovenskou hvězdu Cibulkovou: Buď rozhodná, ku*va!

Autor: pan, iSport.cz

Závěr minulého roku měl jednoznačnou hrdinku v podobě Dominiky Cibulkové, která po fantastickém tažení ovládla Turnaj mistryň. Sezonu 2016 zakončila slovenská hvězda na životním pátém místě a po turnaji v Petrohradu mohla být čtvrtou hráčkou planety. Stačila maličkost, vyhrát semifinálový mač s kazašskou tenistkou Julií Putincevovou. Nestalo se. A od svého kouče Matěje Liptáka si pak Cibulková vyslechla své.

Úvod letošní sezony začala sedmadvacetiletá slovenská bojovnice poněkud vlažně. Na svém úvodním turnaji v Brisbane dohrála už ve druhém kole, úplně stejně se jí "dařilo" v Sydney a o moc lepší to nebylo ani v Australian Open, kde skončila již ve třetím kole na Makarovové.

Svou agresivní hrou, kterou ničila své soupeřky na konci loňské sezony, začala v plné míře praktikovat až na turnaji v Petrohradě. Řádění bratislavské rodačky odnesla v prvním kole Chorvatka Vekičová, ve druhém domácí hráčka Vesninová a v semifinále měla přijít na řadu Kazaška Putincovová.

Dominika Cibulková si užívá pozornosti v sexy šatech.
Dominika Cibulková si užívá pozornosti v sexy šatech.

Čtyřiatřicátá hráčka světa však hodila za hlavu žebříček, který ji poslal do role outsiderky, a po dramatickém průběhu vyhrála 3:6, 6:4, 6:4.

Ještě v průběhu utkání se Cibulková snažila nepříznivě se vyvíjející stav zvrátit povoláním trenéra Matěje Liptáka. A ten na svoji svěřenkyni použil výraz, který by ne každá tenistka ustála.

Potom, co jí udělil pár taktických pokynů, jak houževnatou soupeřku zdolat, zakončil svůj proslov větou: "Buď rozhodná, ku*va!. Dominika však není žádná citlivka, ostřejší výraz kouče se jí nedotkl. Utkání však již přesto otočit nedokázala. Na další posun žebříčkem si tak slovenská bojovnice bude muset počkat.

VIDEO: Matěj Lipták použil na svojí svěřenkyni ostřejší výraz

Na turnaji v Petrohradu podobné extermore prožila Tereza Martincová, která se v kvalifikačním zápase po jednom sporném výhoru hlavní rozhodčí dotazovala kamarádky v hledišti na to, zda může dát umpirové rozhodčí "do držky." Za drsný verdikt byla z turnaje za stavu 5:5 ve třetí setu diskvalifikována. VÍCE ZDE >>>

V českých vodách je proslulá svými ne zrovna spisovnými výrazy Barbora Srýcová, která se blýskla výstupem s hlavní rozhodčí naposledy při prosincové extralize.
VÍCE ZDE >>>