Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aktuální dění kolem kapitána Voráčka: Prodělal otřes mozku, ztratil paměť

Autor: top, ČTK

Kapitán nároďáku Jakub Voráček (27), který nedohrál duel s Finy (4:3 s.n.), může na šampionátu pokračovat. „Je v pořádku,“ řekl generální manažer reprezentace Martin Ručinský.

Voráček odstoupil z pondělního utkání poté, co mu v 7. minutě finský obr Oskar Osala obtiskl jeho zarostlý obličej o mantinel. „Chviličku udával snížení koncentrace, zápas dohrát nemohl. Začal pociťovat bolesti hlavy, měl výpadek paměti – takové známky lehkého otřesu mozku,“ přiblížil lékař české výpravy Dušan Singer, že zpočátku byly obavy na místě.

Lídr české ofenzivy už v průběhu utkání odjel na vyšetření do nemocnice, ale noc strávil na hotelu a další kontrolu absolvoval včera. „A komplexní vyšetření naštěstí neprokázala nic negativního. Teď bude záležet na Kubových pocitech a koncepci trenérů. V zásadě ale bude mít pro hokej zelenou, není potřeba, aby měl klidový režim, nedával jsem mu žádná omezení,“ zvěstoval Singer.

Dnes by měl Voráček normálně trénovat. „A podle toho se uvidí, jestli bude ve čtvrtek připravený na zápas s Norskem,“ nechal Ručinský ve hře možnost, že si hráč dá ještě jeden zápas voraz...

Jakub Voráček je dle vyšetření v pořádku
Jakub Voráček je dle vyšetření v pořádku

Co navštívit v Pařiži? Voráček doporučuje Moulin Rouge
Video se připravuje ...