Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká »sedmnáctka« ukázala na Roland Garros kluka: Láska z Paříže!

Autor: as

Nevěříte, že je Paříž město zamilovaných? Zeptejte se Markéty Vondroušové (17)! Česká tenisová kometa si tamní grandslam osladila vrkáním po boku svého miláčka. I proto jí to tak šlo.

I když včera těsně vypadla s Ruskou Kasatkinou, odvezla si nezapomenutelné zážitky. První grandslam, jízda z kvalifikace do 2. kola, potlesk soupeřek i odměna téměř dva miliony. A k tomu romantika po boku přítele. „Jsem ráda, že tu se mnou byl. Je to odreagování, nemusela jsem myslet jen na tenis,“ přiznala Markéta.

Znají se odmala. O dva roky starší Štěpán Šimek také válel tenis, než mu kariéru utnulo zranění. „Tak nějak blíž se známe necelé dva roky. Tady jsem fungoval jako podpora,“ přiznal. Co to znamená? „Bavit se o kravinách, aby se cítila jako doma,“ smál se.

Sedmnáctiletá tenistka Vondroušová už randí.
Sedmnáctiletá tenistka Vondroušová už randí.

Má po zkouškách, takže vyslyšel volání své milé. Prolétla kvalifikací a prvním kolem, narazila až včera. Na žebříčku hupsne už mezi 80 nejlepších na světě! „Neskutečný,“ tleskal své lásce Štěpán.

Sice spolu ještě nebydlí, na to jsou moc mladí, ale jinak jsou jako jedna duše. Poslouchají stejnou hudbu, sledují filmy a seriály. „Bohužel občas i takové jako Ordinace,“ ušklíbl se tenistčin přítel. Konflikt, zda koukat na Ligu mistrů, nebo seriál, prý ještě nenastal. „Pouštět se do takového boje nemá smysl, je lepší vyklidit pole,“ culil se Štěpán.

Pařížský úspěch prý bouřlivě neoslaví. „Nejsme typy, co by extrémně slavily,“ řekl. Navíc tohle nic nebylo, ta pravá jízda Vondroušové teprve začne!

Výjimečný talent Vondroušová. Nová Navrátilová, co ráda spí a jí
Video se připravuje ...