Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rosolová roztáhla atletickou oponu: Proč nejsme s Hejnovou kamarádky…

Autor: zal

Reprezentovaly stejnou zem, běhaly stejnou trať, trénovaly ve stejné skupině. Přesto atletky Denisu Rosolovou (31) a Zuzanu Hejnovou (31) přátelství nepojí. „Prostě jsme si nesedly,“ prozradila Denisa.

Už si nemusí na nic hrát. Denisa, která na květen čeká se snoubencem Helceletem narození holčičky, se s profesionálním sportem rozloučila, a tak teď může nechat nahlédnout fanoušky prostřednictvím sociálních sítí do atletické kuchyně. Ti jí pokládají všelijaké dotazy, nicméně jedno téma převládá: Jak vychází se Zuzanou Hejnovou .

Ač bok po boku běžely finále olympiády a makaly spolu v tréninkové skupině Rychlý holky, vždy bylo mezi nimi patrné napětí. Do náruče si láskou rozhodně nepadaly.

Zuzana Hejnová dobíhá jako první na 400 metrů překážek na Memoriálu Josefa Odložila, vpravo finišuje Denisa Rosolová
Zuzana Hejnová dobíhá jako první na 400 metrů překážek na Memoriálu Josefa Odložila, vpravo finišuje Denisa Rosolová

„Zuzanu respektuji jako závodnici. Jestli jsme kámošky? Nemyslím si,“ potvrdila nyní Denisa chladný vztah s parťačkou, které začala v roce 2012 lézt do zelí. Respektive do překážek. „Jak to občas bývá, ne vždy si s každým stoprocentně sednete. Nebyl ale problém být spolu během závodů na pokoji. Jsme normální dospělé ženské, které jen spolu doma nepůjdou na kafe,“ dodala.

Zlomem ve vzájemném vztahu se stalo ME v Helsinkách 2012. Zatímco Rosolová , která tehdy s překážkami v podstatě začínala, brala senzační stříbro, favorizovaná Hejnová ve finále vyhořela. I proto na podzim opustila skupinu Rychlých holek.

„Obě jsou obrovské individuality, staly se z nich soupeřky a přestalo to fungovat. Jsou případy, kdy se z atletů stanou rivalové a málokdo to ustojí tak, že si pomůžou. Zbytečně by si braly navzájem energii,“ uvedla tehdy trenérka Martina Blažková.

Dojatá? Byla jsem spíš v šoku, směje se Rosolová po žádosti o ruku v přímém přenosu
Video se připravuje ...