Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalista Horváth čelí žalobě! Měl binec v účetnictví, krátil daně?

Autor: ps

Už zkrachoval, ale na veřejnost vypluly problémy, které musí bývalý fotbalista Plzně Pavel Horváth (43) okamžitě řešit. Čelí obžalobě kvůli krácení daní, jeho společnost Horvi 10, s. r. o. měla stát připravit o zhruba 700 tisíc korun.

Nesrovnalosti se provalily podrobným prozkoumáním účetnictví, o jehož chodu prý neměl Horváth ani páru. Explzeňský záložník v případu figuruje jako svědek, trestně stíhána je jednatelka firmy Miroslava Míčková. Ta měla vše na starost.

Podle iDnes.cz Horváth o daňové kontrole a chybách v účetnictví nevěděl. Jenže… Podle obžaloby byl zatajen prodej autobusu, který nebyl veden v daňovém přiznání. A tenhle binec v papírech má na svědomí značnou škodu – státu totiž nebyla odvedena daň ve výši 693 korun!

Do podnikání se Horváth pustil v roce 2015, jeho firma Horvi 10 se měla zaměřit na dálkovou autobusovou dopravu. Jenže to moc nešlo a o rok později v červenci Pavel převedl firmu na jiného vlastníka. Firmu zadluženou statisíci korunami! Nový majitel poté skončil v konkurzu.

Tahle kauza ještě může mít zajímavý vývoj…

Pavel Horváth, ikona plzeňského fotbalu a současný trenér Baníku Sokolov
Pavel Horváth, ikona plzeňského fotbalu a současný trenér Baníku Sokolov